Petek, 23. 02. 2018

Beetle Sunshinetour 2017 – največje srečanje Volkswagnovih hroščev

Največje svetovno srečanje Volkswagnovih hroščev se pod imenom Beetle Sunshinetour odvija na kopališču Travemünde, na severu Nemčije. Tudi to leto je dogodek privabil več tisoč obiskovalcev, vključno s slavnimi osebnostmi in parom iz Francije, ki se je poročil v družbi ljubiteljev hrošča. Med preko 720 raznolikimi hrošči ali beetli so izbrali tudi najlepši primerek.

Beetle Sunshine Tour 2017 01

Beetle Sunshine Tour 2017 02Izbor najlepšega prisotnega avtomobila je letos potekal pod motom »Welcome to America«. Čeprav bi lahko v ozadju krize Dizelgate iskali ameriško politično zaviranje nemške avtomobilske industrije, je preko 6 desetletij zgodovine Volkswagnovih zaokroženih hroščev tudi onkraj velike luže ustvarilo velik krog ljubiteljev, ki so nemški model Käfer posvojili kot Beetle.

Beetle Sunshine Tour 2017 03Poleg pisanih oblačil obiskovalcev so tudi avtomobili na srečanju zelo raznoliki, ljubiteljsko vzdrževani, predelani, preoblečeni ali »naviti«. Tako je bilo na letošnjem Beetle Sunshinetour opaziti Glamour beetla, Flower-Power beetla, Key West-Flamingo beetla in še marsikaj. Najbolj originalna interpretacija je prinesla nagrado in to je letos uspelo US-style beetu Toma Steiza iz aus Lübecka.

Beetle Sunshine Tour 2017 04

Beetle Sunshine Tour 2017 05»Vsi, ki se prvič udeležijo naše Sunshine tour, so navdušeni, kako hitro postanejo del te »hroščeve družine«. In prav to je to – družina. Tu se je razvilo že veliko prijateljstev, kar je edinstveno in me osrečuje ter navdaja s ponosom. Zame ne obstaja nič primerljivega s tem simpatičnim avtom! To je pravo veselje do življenja!« je vtise po dogodku strnila Gabriele Kraft, pobudnica in organizatorka Beete Sunshinetour.

Aleksander Praper

Galerija

Izvedba: Igor Srdoč s.p.