Petek, 23. 02. 2018

Celodnevna zabava za ljubitelje VW bullija je zaključila Bulli Summer Festival

Na lokaciji tovarne v Stöcknu so priredili veliko zabavo Bulli Summer Festival za okoli 20.000 ljubiteljev legendarnih Volkswagnovih kombijev »Bullijev«. V počastitev tega ikoničnega avtomobila se je od Wolfburga do Hannovra popeljala parada 350 bullijev, v koloni pa so bili med drugimi tudi predstavniki vodstva in znane osebnosti.

Volkswagen Bulli Fest 2017 01

Ljubitelji Volkswagnovih bullijev so doživeli popoln poletni vikend - na lokaciji hannovrske tovarne Volkswagen Gospodarska vozila so za skupno 20.000 ljubiteljev bullijev iz 18 evropskih držav priredili veliko celodnevno zabavo na prostem. Pop skupina Marquess, pevka Jea in DJ Trio Adaptiv so poskrbeli za sproščeno "bullijevsko vzdušje". Pred tem pa je bila organizirana parada približno 350 bullijev vseh šestih generacij. Potekala je od »Volkswagnovega mesta« Wolfsburga do današnjega kraja proizvodnje modelske serije T, v Hannovru.

Volkswagen Bulli Fest 2017 02Prireditev je bila zaključni vrhunec štiridnevnega Bulli Summer Festivala, ki je med 3. In 6. avgustom potekal v Allerparku v Wolfsburgu. Znamka Volkswagen Gospodarska vozila je celotno prireditev podprla kot glavni sponzor. Prireditve so se udeležili predsedniki uprav, člani delavskih svetov, hannovrski župan - Stefan Schostok, predsednik nogometnega kluba Hannover 96 - Martin Kind (v klubskem kombiju "Alte Liebe") in znani igralci, ki so sodelovali v paradi bullijev. Kolona je simbolizirala selitev proizvodnje modela T, ki so jo leta 1956 premestili v deželno glavno mesto Hannover, kjer Transporterje izdelujejo še danes.

Dr. Eckhard Scholz, predsednik uprave znamke Volkswagen Gospodarska vozila, je vozil na čelu s svojim lastnim belo-modrim modelom T1, letnik 1965, in je potem vse navdušence nagovoril pred tovarno Stöcken: "Enkratno doživetje je bilo, da sem se lahko s toliko ponosnimi lastniki bullijev peljal do tovarne v Hannovru, kjer bomo zdaj z ostalimi navdušenci proslavili zaključek Bulli Summer Festivala. Naši bulliji so več kot samo prevozno sredstvo. So del lepega življenjskega občutka, ki se vedno vozi z vami – in to velja za vse generacije modela. Ta sproščeni življenjski občutek je bilo mogoče čutiti tudi ves čas festivala. Preprosto lepo je bilo."

Volkswagen Bulli Fest 2017 03

Bertina Murkovic, namestnica predsednika delavskega sveta je o dogodku povedala: "Bulliji so preprosto kultni kombiji – to je znova potrdil tudi festival. Naša vozila so celotnim generacijam odprla vrata v Evropo in svet. Ta edinstveni občutek svobode je še danes prisoten v vsakem bulliju. Ljubitelji bullijev in mnogi sodelavci so skupaj uspeli iz vozila narediti to, kar je danes: največji in najbolj priljubljen multitalent v zgodovini avtomobilizma."

Volkswagen Bulli Fest 2017 05

Volkswagen Bulli Fest 2017 04Stefan Schostok, župan deželnega glavnega mesta Hannover, je dodal: "V izjemno veselje mi je bilo, da sem se danes lahko peljal v paradi bullijev do Hannovra in da sem potem skupaj s številnimi navdušenci lahko proslavljal na proizvodni lokaciji Stöcken. Ne le, da bulli tukaj že več generacij zagotavlja na tisoče delovnih mest, temveč povsod v svetu velja za sinonim znamke "Made in Hannover". Impresivno je, da se bulli že več desetletij poraja vedno znova in da je zato priljubljen pri navdušencih vseh starosti. Ta občutek je bil danes na festivalu spet močno prisoten."

Mnogi navdušenci so izkoristili tudi možnost, da so si dodobra ogledali zbirateljske primerke modelov serije T ter si med seboj izmenjali zgodbe in doživetja, povezana z Bulliji. Kajti vsako vozilo ima svojo lastno, zanimivo zgodbo.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Bulli Summer Festival präsentiert von VW Nutzfahrzeuge from Tonix Pictures on Vimeo.

Izvedba: Igor Srdoč s.p.