Petek, 23. 02. 2018

Od jutri v Celju štirje avto-moto-logistični sejmi

Najnovejša oprema za učinkovito vzdrževanje vozil, novi avtomobili, motorji, lahka gospodarska vozila, težki tovornjaki in učinkovite logistične rešitve bodo od 18. do 21. maja zasedli razstavne površine na sejmišču v Celju. Skoraj 140 razstavljavcev bo v štirih dneh predstavilo novosti, ki jih trenutno ponuja avto-moto-logistična industrija. Novosti so bo možno ogledati vse štiri dni med 9. in 18. uro, uradna otvoritev pa bo v četrtek 18.5., ob 11. uri.

CS Avto moto boom 2017 01

Na 20. sejmu Avto in vzdrževanje, 10. sejmu Gospodarska vozila, 12. sejmu Moto boom in na novo zasnovanem sejmu učinkovitih logističnih rešitev Logistika, si bo v štirih dneh mogoče ogledati ponudbo približno 400 najboljših svetovnih blagovnih znamk na tem področju, ki jih bo predstavilo skoraj 140 direktnih razstavljavcev. Sejemsko dogajanje bo poleg zadnjih novosti na vsebinsko povezanih področjih ponudilo še obilo strokovnega in adrenalinskega dogajanja.

1000 kubičnih metrov zemlje za Off-Road Show
Po enajstih letih se na celjsko sejmišče vrača off-road poligon, katerega pripravo je Celjski sejem zaupal Sašu Kraglju in njegovi Motokros Akademiji. Na poligonu se bodo predstavili motokrosisti in enduro kros vozniki. Po Kragljevih besedah bo skupaj na Off-Road Showu nastopilo več kot 40 voznikov, ki tekmujejo na državnih in mednarodnih tekmah. Obiskovalcem sejmov pa se bodo predstavili tudi najmlajši zasvojenci tega adrenalinskega športa. Prva dva dneva bodo na poligonu treningi, v soboto in nedeljo pa bo šlo zares. Čez vikend bo še tekmovanje Super Pole, kjer bodo vozniki posamezno odpeljali samo en krog. Po delu adrenalinske steze se bo možno popeljati tudi s terenskimi vozili razstavljavcev.

Z motorji in lahkimi gospodarskimi vozili testno v promet
Na sejmih se bo mogoče udeležiti tudi testnih voženj z lahkimi gospodarskimi vozili, ki jih bodo obiskovalci popeljali iz sejmišča na ceste okoli sejmišča. V prometu bo mogoče testirati še motorje Harley-Davidson, ki jih bo mogoče prvič v takem obsegu spoznati na sejmu Moto boom. Slednji poleg bogate razstavne ponudbe prinaša še prikaze in predstavitve opreme za večjo vidnost in varnost motoristov v cestnem prometu, ki jih bo vse štiri sejemske dneve izvajala Zveza moto klubov Slovenije. V petek si bo mogoče na Moto boomu ogledati še praktični prikaz prve pomoči ponesrečenemu motoristu. Veliko pogledov pa bodo zagotovo pritegnili tudi predelani motorji v okviru Custom Showa in Stunt Show Jureta Križmana.

CS Avto moto boom 2017 02

Na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji predelanih avtomobilov. Predstavitev teh bo potekal pod okriljem društva GaS Tuning Team, ki združuje ljubitelje dodatno opremljenih vozil oz. ljubitelje hobija poznanega pod imenom avto tuning/styling. Na sejmišču bo društvo postavilo progo za RC Drift v merilu 1:10. V času sejemskega dogajanja se bodo z radijsko vodeni modeli avtomobilov prirejeni za vožnjo »na pošrek«, lahko preizkusili tudi obiskovalci, v soboto pa se obeta prava dirka, ki bo štela tudi za prvenstvo serije Adria Drift, sporočajo iz društva.

Zanimive pa bodo tudi sobotne spretnostne igre z zategovalnimi trakovi, ki jih pripravlja Klub šoferskih Mačk.

V petek o vplivu popravil vozil na varnost v cestnem prometu.
Sekcija avtoserviserjev OZS, dolgoletni pomembni partner in sooblikovalec najstarejšega med štimi sejmi Avto in vzdrževanje, bo na sejmišču izvajala svetovanja in pomoč za svoje člane, pripravili bodo različne delavnice (na razstavnem prostoru sekcije se bo izmenjalo več različnih vozil na električni pogon in proizvajalci bodo predstavljali, kaj je pomembno pri vzdrževanja takega vozila), predstavili bodo novo spletno stran sekcije ter pripravili aktualno okroglo mizo o vplivu popravil vozil na varnost v cestnem prometu (petek, 19.5., ob 11. uri, Sejna soba Celjanka – sledila bo novinarska konferenca ob 13.30 uri v Press centru). Predstavniki sekcije, ministrstva za infrastrukturo, Policije, Agencije za varnost prometa, Zavarovalnice Triglav, Sekcije strokovnih in registracijskih organizacij motornih in priklopnih vozil v RS GZS se bodo med drugim pogovarjali kakšne so možnosti odkrivanja slabo popravljenih vozil na tehničnih pregledih, so kadri dovolj usposobljeni, imajo ustrezno tehnično opremo in kako lahko ukrepajo?

Od četrtka do nedelje med 9. in 18. uro
Sejemski četverček je mogoče obiskati od četrtka do nedelje, 18.-21. maja, od 9. do 18. ure. Cena vstopnice za odrasle je 8,00 EUR, za učence, dijake in študente pa 5,00 EUR. Vsak obiskovalec sejmišča prejme brezplačno sejemski katalog-vodnik s kontaktnimi podatki in opisi ponudbe razstavljavcev, načrtom sejmišča in programom. V Celjskem sejmu obiskovalce vabijo, da si dnevni program dogajanja, obsežnejši opis ponudbe razstavljavcev in druge koristne informacije za obisk sejmov ogledajo www.ce-sejem.si.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Izvedba: Igor Srdoč s.p.