Fiat 500 darilo Barbie® za rojstni dan

Petek, 06 Marec 2009
Znova se bo govorilo o Fiatu 500, avtentični italijanski ikoni, saj bo najbolj slavna lutka Barbie® za svoj 50. rojstni dan prejela posebno različico Fiata 500. Posebna različica razstavnega vozila Fiat 500, ki je posvečena slavni lutki, je nastala v sodelovanju Fiatovega Centro Stile in podjetja Mattel. Vozilo bodo Barbie® uradno podelili 9. marca na rojstno-dnevni zabavi v Milanu.

Gre za avtomobil, ki ustreza modnim trendom, s ščepcem ironije in veliko šarma: taka je tudi Barbie®. Vpadljiva svetleča zunanjost avtomobila je seveda v roza odtenkih. Nežnost in mehkobo v notranjosti poudarjajo uporabljene tkanine:  Alcantara® je trendovska na pogled in mehka na dotik. Predpražniki so okrašeni z nitkami svile in svetleče viskoze. Ne smemo pozabiti na ličila, ki so shranjena v predalu v armaturi ter na ogledalo za popoln nanos ličil. To pa še zdaleč ni vse: kristalčki se svetijo v notranjosti vozila, na pokrovih koles, na zunanjih okvirjih oken, anteni ter na stebričku. Razstavno vozilo Fiat 500 ima tudi svoje posebno pregrinjalo, na katerem je upodobljena različica vozila iz 60-ih let in napis Barbie®.

Razstavno vozilo Fiat 500 bo prvič na ogled v ponedeljek, 9. marca, ko bo od 18.30 dalje potoval po največjih ulicah v modni četrti v Milanu. Barbie® bo imela tudi svojega posebnega šoferja, ki bo seveda Ken. Po prihodu na Piazza Duomo, bo pred vhodom v La Rinascente Barbie® zapustila Fiata 500 in se po manekensko sprehodila po roza preprogi, pripravljeni posebej zanjo. Glasbena skupina Nena bo prihod pospremila z uspešnicami, ki so zaznamovale zadnjih 50 let, torej leta od »rojstva« legendarne lutke.

Roberto Giolito, oblikovalec Fiata 500, je o partnerstvu med Mattelom in Fiatom med drugim povedal, da bo ravno za svoj rojstni dan Barbie® svojemu bogatemu voznemu parku dodala vozilo, ki ponuja boljši pogled k soncu in zvezdam, kar je odlična osnova za sanje, pa tudi za sanjarjenje.


Avto Triglav