Nova panda natural power je ekološka zmagovalka v Švici

Četrtek, 06 December 2012

Okolju najbolj prijazno vozilo v Švici za leto 2013 je Fiat Panda Natural Power, ki je v tem izboru prehitela devet drugih vozil, med katerimi so tudi hibridi in električne različice. Podelitev nagrade je potekala pod pokroviteljstvom revije ‘Schweizer Illustrierte’, v vodilnem švicarskem centru za okoljske tehnologije Umweltarena, v kraju Spreitenbach.


Novi model Panda TwinAir Turbo Natural Power z 59 kW (80 KM) je prvo vozilo, ki je opremljeno z živahnim, majhnim dvovaljnikom s turbinskim polnilnikom in kombiniranim pogonom na metan. Ima visoko specifično moč, visok navor, širše koloteke in spremenjeno zadnjo premo. Naroči se lahko kot vozilo s 4 ali 5 sedeži, z nivoji opreme Pop, Easy, Lounge in Trekking. 0,9-litrski motor dosega 86 g/km emisiji CO2 in porabo 3,1 kg/100 km v kombiniranem ciklu - ob vožnji na metan. Potrebno je poudariti, da je vrednost emisij tega modela rekordna med vozili v skupini Fiat in med najnižjimi na trgu. Takšna panda ima dovoljen dostop v mestna središča, ki imajo omejen promet z okoljskimi conami.

Avtonomija nove pande na metan je približno za 10% večja v primerjavi s pando classic 1.4 Natural Power ob 30% večji zmogljivosti. Namestitev rezervoarja za metan pod dno ohranja enako velikost prtljažnega prostora kot pri bencinskih in dizelskih različicah. To vozilo ima dovoljen dostop v mestna središča, ki imajo omejen promet z okoljskimi conami, prav tako se lahko Panda TwinAir Turbo Natural Power parkira v podzemnih garažah in prevaža s trajektom. Pomembno je izpostaviti, da imajo Fiatova vozila s kombiniranim pogonom na metan ali utekočinjen zemeljski plin sistem vgrajen tovarniško (OEM), zanj jamči Fiat, vozila pa so na voljo v siceršnji Fiatovi pooblaščeni mreži. Od leta 1997 do danes je bilo prodanih več kot 500.000 osebnih in lahkih dostavnih vozil iz palete Natural Power.

Panda twinair turbo natural power prispeva k zadnji raziskavi družbe JATO, ki že peto leto zapored znamki Fiat prisoja najnižjo vrednost CO2, med avtomobili prodanimi v Evropi v letu 2011, s povprečno vrednostjo 118,2 g/km.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper