Porsche odpira poslovno enoto Porsche Digital v Silicijevi dolini

Sreda, 10 Maj 2017

Digitalizacija je nezadržen trend našega vedno bolj v virtualni svet preseljenega življenja in avtomobilska industrija je tudi na tem področju poiskala svoje mesto. Nove tehnologije prinašajo hitre spremembe in znamke si želijo biti na tekočem s trendi ter jih hitro ponuditi svojim kupcem. Zato je Porsche ustanovil podjetje Porsche Digital, ki odpira tudi poslovno enoto v inovacijsko razvpiti Silicijevi dolini.

Z novo poslovno enoto v Santa Clari, v kalifornijski Silicijevi dolini, začenja družba Porsche Digital Inc. z izvajanjem aktivnosti na severnoameriškem trgu. Ta ameriška podružnica družbe Porsche Digital GmbH bo v prihodnje zaposlovala 100 ljudi, prizadevala pa si bo za sklepanje partnerstev z vodilnimi tehnološkimi družbami in inovatorji, ki ponujajo ideje in rešitve za digitalno prihodnost. Cilj podjetja je, da bi hitreje prepoznavalo strategije in trende digitalizacije na ameriškem trgu ter da bi lahko razvijalo in preizkušalo rešitve za Porsche. Pri tem je posebnega pomena bližina tamkajšnjih tehnoloških koncernov in zagonskih podjetij. Poudarek bo na področjih digitalizacije, povezljivosti in pametne mobilnosti.

"Avto je ultimativna mobilna naprava prihodnosti. In prihodnost se ustvarja v Silicijevi dolini. Zato je še posebej pomembno, da trende dovolj zgodaj prepoznamo v neposredni bližini vodilnih IT-podjetij v ZDA in da pravočasno investiramo v nove tehnologije. Poleg svojega lastnega investicijskega potenciala stavimo pri tem predvsem na močne partnerje," je dejal Thilo Koslowski, direktor podjetja Porsche Digital, in dodal: "Da bi lahko Porschejevo izkušnjo prilagodili specifičnim potrebam naših strank, moram na licu mesta prepoznati za nas relevantne inovacije ter jih na trgu kot inteligentne in privlačne ponudbe predstaviti našim strankam." Preden se je pridružil Porscheju, je bil Koslowski dve desetletji zaposlen pri uglednem ameriškem svetovalnem podjetju Gartner v Silicijevi dolini. Velja za dobrega poznavalca tako avtomobilske kot tudi internetne in tehnološke panoge.

O Porsche Digital

Porsche Digital je Porschejev kompetenčni center za področje digitalizacije. Podjetje v tesnem sodelovanju z vsemi oddelki družbe Porsche AG opredeljuje in uresničuje nove modele dodane vrednosti in inovativne ponudbe digitalnih produktov. Med naloge podjetja Porsche Digital spada med drugim tudi poizvedovanje (scouting) na globalni ravni: odkrivali in analizirali bodo nove trende ter si s tem zagotovili dostop do ključnih tehnologij. Podjetje bo vezni člen med Porschejem in inovatorji z vsega sveta. Poslovnim enotam v Ludwigsburgu, Berlinu in Santa Clari naj bi sledile še druge, med drugim v Aziji.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper