Porsche postavlja nove standrade kakovosti

Torek, 28 Junij 2011
Porsche se na prihodnost pripravlja z uvajanjem novih standardov kakovosti. Povečevanje prodaje, raznolikost modelov in tehničnih rešitev ter vedno večja pričakovanja kupcev zahtevajo nenehno pozornost pri ohranjanju kakovosti. Ta je bila osrednja tema mednarodne konference o kakovosti, ki se je odvijala v Porschejevi tovarni Leipzig. Na konferenci Porschejevih kooperantov je prisostvovalo 150 strokovnjakov s področja razvoja, proizvodnje, nabave in prodaje.



Visok nivo transparentnosti naše prilagojene proizvodnje je eden osnovnih garantov za doseganje visoke kakovosti naših športnih vozil. Visoko učinkoviti Porschejevi principi nam dajejo fleksibilnost, da lahko uresničujemo individualne želje kupcev in hkrati za vse to ohranjamo nivo kakovosti. Edini način, da to dosegamo, so zanesljivi partnerji, ki se držijo istih principov. Zato tudi verjamemo v dolgotrajna partnerstva,“ je razložil Wolfgang Leimgruber, član upravnega odbora Porscheja, zadolžen za proizvodnjo in logistiko.

Porschejeve proizvodne metode se nenehno dopolnjujejo s konstantnimi izboljšavami, ki jih predlagajo vsi zaposleni. Metode so tudi s strani strokovnjakov po celem svetu priznane kot zgledne, saj so prenosljive tudi na druge industrije.

Dr. Stefan Knirsch, direktor korporativne kakovosti dodaja: ”Menimo, da perfekten in fascinanten proizvod ne rabi besed. Ampak to še ni vse. Predvsem ljudje, ki kupijo izdelek visokega cenovnega razreda, pričakujejo zelo visok nivo kakovosti v vseh pogledih. Le, če je zadovoljnost kupca popolna v vseh pogledih – pred, med in še dolgo po nakupu – je kakovost znamke merodajna.“ Zaradi tega Knirsch vse dele podjetja povezuje v skupen koncept kakovosti z uniformiranimi standardi in cilji. Kljub temu pa ceni individualne rešitve, ko gre za dostavo: „Na naše kupce iz različnih področij, z različnimi kulturnimi potrebami, se naslavljamo z ustrezno empatijo, ki ustreza natančnosti izdelave naših vozil in je primerljiva s prilagoditvijo klimatskim razmeram, ki so na 110 trgih po svetu precej različne. Tudi to je kakovost.“

Porsche svoje standarde kakovosti dosega s pomočjo vseh sodelujočih v procesu. Zato so tudi sklenili, da bo tovrstna konferenca postala trajna mrežna povezava. Udeleženci naj bi del ovali kot razmnoževalci te usmeritve in pomagali doseči vsako področje delovanja podjetja in njegovih partnerjev. Hkrati naj bi zagotovili, da se bodo iniciative in predlogi s strani delovne sile in globalne prodajne mreže udejanjali na ustreznih področjih.