Četrtek, 18. 01. 2018

Škoda superb - prenova opreme

Škoda je s koncem maja obogatila ponudbo opreme za model Superb. Na voljo so številne novosti, med drugim storitev avtomatskega klica v sili, dodatna varnostna in komfortna oprema ter nove povezljivostne rešitve.

Skoda superb oprema 2017 01

Skoda superb oprema 2017 02Navzven je osvežitev opreme superba prinesla možnost 19-palčnih platišč Acamar in žametno rdečo kovinsko barvo, ki pa bo na voljo kasneje letos. Najbolje založen paket opreme Laurin&Klement je pridobil kromirane stranske letve in črno stropno oblogo. Superb ima odslej na voljo izpopolnjene multimedijske sisteme. Diagonala zaslona se je pri navigacijskem sistemu Columbus povečala z 8 palcev na 9,2 palca, pri sistemu Swing pa s 5 palcev na 6,5 palca. Poleg tega je zaradi steklenega dizajna videz visokoločljivostnih zaslonov zdaj še bistveno bolj eleganten.

Skoda superb oprema 2017 04S sistemom SmartLink+ Škoda Superb odslej ponuja dodatne možnosti za povezavo med vozilom in pametnim telefonom. Uporabnik lahko aplikacije z navigacijskega, multimedijskega in komunikacijskega področja prenese s telefona v vozilo, obenem pa so podatki o vozilu na voljo za obdelavo na pametnem telefonu. Z novim modelskim letom so za superba storitve Care Connect od izvedbe Ambition naprej na voljo že serijsko – ne glede na izbrani multimedijski sistem. Care Connect vsebuje tudi avtomatski klic v sili (Emergency Call), ki se aktivira po nezgodi, če se sproži zadrževalni sistem. S tipko na stropu pa je klic v sili mogoče aktivirati tudi ročno. Z aplikacijo Škoda Connect je mogoč oddaljeni dostop do vozila, kar pomeni, da lahko uporabnik na pametnem telefonu med drugim preveri, ali so vsa okna in vrata zaprta in ali so luči ugasnjene. Funkcija Položaj parkiranega vozila prikaže lokacijo vozila, funkcija Potrobi & posveti pa z aktiviranjem hupe in smernikov poenostavi iskanje vozila.

Skoda superb oprema 2017 03

Škoda superb ima serijsko vgrajen parkirni sistem, ki je odslej opremljen z izpopolnjeno funkcijo Manoeuvre Assist. Ta zaznava tudi ovire pred vozilom in opozarja nanje ter po potrebi tudi avtomatsko zavira. Na daljših potovanjih raven udobja v superbu zvišuje električno nastavljiv voznikov sedež z masažno in prezračevalno funkcijo. Digitalni ojačevalnik govora s pomočjo mikrofona pripomore, da zadaj sedeči potniki bistveno bolje slišijo voznika in sovoznika. Povrh za nižji nivo hrupa poskrbijo izboljšave na dnu vozila in sprednjih stranskih steklih.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Izvedba: Igor Srdoč s.p.