Rok Turk zmagal na reliju v deževni Opatiji

Aleksander Praper Ponedeljek, 06 Maj 2019

Ta vikend se je na Hrvaškem odvijal Rally Opatija, ki sta se ga udeležila tudi slovenski državni prvak Rok Turk in Blanka Kacin, v hyundaiju i20 R5 ekipe Friulmotor. S štartno številko 1 sta branila lanskoletno zmago na rallyju, ki dirkače popelje po cestah čez Učko in v notranjost Istre.

Na sobotnem štartu rallyja Opatija se je na uvodne hitrostne preizkušnje podalo 75 posadk, od tega 7 v dirkalnikih razreda R5, v katerem nastopata tudi Rok in Blanka. Lanska zmagovalca iz Slovenije sta začela v zmagovalnem ritmu. Že na prvi sobotni hitrostni preizkušnji postavila najhitrejši čas. Sledil je tesen boj na nočni hitrostni preizkušnji in povratni odgovor konkurentov - vodilni posadki je pred nedeljskim nadaljevanjem ločila manj kot sekunda.

Spremenljivo vreme je ekipe spremljalo skozi celoten vikend, tako da je bila odločilna tudi pravilna izbira gum ter prilagajanje trenutnim razmeram, saj je lahko popolnoma mokri cesti sledil suh odsek in obratno.

A drugi dan sta Rok in Blanka že takoj napadla in se na preizkušnji, ki je potekala v nalivu, prebila nazaj v vodstvo, ki ga nista več izpustila. Najboljši čas sta postavila na petih hitrostnih preizkušnjah, na cilju zadnje, enajste, pa sta imela pred najbližjim tekmecem že več kot minuto in pol prednosti. V cilju se je posadka ekipe Hyundai Slovenija tako razveselila nove zmage, za Roka pa je bila to že tretja zmaga na rallyju Opatija.A drugi dan sta Rok in Blanka že takoj napadla in se na preizkušnji, ki je potekala v nalivu, prebila nazaj v vodstvo, ki ga nista več izpustila. Najboljši čas sta postavila na petih hitrostnih preizkušnjah, na cilju zadnje, enajste, pa sta imela pred najbližjim tekmecem že več kot minuto in pol prednosti. V cilju se je posadka ekipe Hyundai Slovenija tako razveselila nove zmage, za Roka pa je bila to že tretja zmaga na rallyju Opatija.

24. in 25 maja bo na sporedu drugi letošnji rally za državno prvenstvo, rally Velenje.

Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec
Foto: Uroš Modlic