Znana je slovenska ekipa za BMW X3 Games v Ženevi

Četrtek, 17 Marec 2011
BMW amaterskim športnikom in športnicam iz cele Evrope, tudi iz Slovenije, ponuja edinstveno priložnost za demonstracijo njihovega vsestranskega talenta, veščin in sposobnosti ekipnega tekmovanja. Na mednarodnem dogodku BMW X3 Games se bo šestdeset ekip s po tremi tekmovalci med seboj pomerilo v šestih športnih disciplinah.



Jadranje, gorsko kolesarjenje, smučanje, igranje golfa, tek in spretnostna vožnja so discipline, v katerih se bodo mednarodni tekmovalci med seboj pomerili od 27. aprila do 1. maja 2011, v švicarskem mestu Ženeva. Na dogodku v ljubljanskem BMW  salonu A-Cosmos je superfinalni žreb v ponedeljek določil, da v Ženevo potujejo Matija Koren, Raul Intriago in Rok Kramer. Vsi trije so izjemni športniki in slovenska ekipa ima realne možnosti za odlično uvrstitev.

Na slovenski izbor za BMW X3 Games se je prijavilo 256 kandidatov, med temi je računalniški žreb določil deset finalnih ekip. Strokovna žirija v sestavi Jure Košir, Gregor Šket in Nina Jerančič je nato imela težko nalogo izbrati superfinalne ekipe. »Prvotno bi morali izbrati le tri, vendar smo se zaradi izenačenosti štirih ekip, ki so vidno odstopale od ostalih, odločili za štiri,« je odločitev utemeljil predsednik žirije, Jure Košir. Izžrebani sta bili še dve rezervni ekipi in sicer: prva rezerva je ekipa v zasedbi Jure Kikelj, Robert Zevnik in Gregor Kvas,  druga rezerva pa je ekipa v zasedbi Samo Rauter, Danilo Valek in Kajetan Zorn.

Ekipe iz 19 držav, ki se bodo udeležile mednarodnega dogodka BMW X3 Games v Ženevi, so izbrane na lokalni ravni. Vsak sodelujoči bo tekmoval v dveh izmed šestih športnih disciplin. Poleg tega bo posamezna ekipa morala opraviti tudi kreativno nalogo. Končni rezultat bo določil točkovni sistem.

Mednarodni dogodek BMW X3 Games bo otvorila jadralna regata na Ženevskem jezeru. Tekmovalci bodo jadrali na regatnih jadrnicah Beneteaus First Class 7.5. Tekmovanje se bo nadaljevalo na zahtevnem terenu v bližini “Juragebirge”, kjer se bodo ekipe spopadle na gorskih kolesih BMW Cross Country. Tekmovanje v smučanju bo potekalo v smučarskem središču Chamonix Mont-Blanc, v neposredni bližini švicarskega glavnega mesta. Udeleženci bodo morali dokazati svoje vozniške spretnosti za volanom BMW X3. Igra golfa v načinu izračunavanja rezultatov s seštevanjem točk namesto udarcev (Gross Stableford) in 14-kilometrski tek bosta zaokrožila športne izzive na dogodku BMW X3 Games.

Novi BMW X3 izbran za Terensko vozilo leta 2011
Bralci priznane nemške avtomobilistične revije Off Road, so novi BMW X3 izbrali za Terensko vozilo leta 2011.  S še večjo mero športnosti, udobja vožnje, prostornosti in vsestranskosti, je novi BMW X3 občutno povečal svoje vodstvo v segmentu avtomobilov, ki ga je utemeljil njegov predhodnik. Novi BMW X3 je okrepil vodilni položaj na področju agilnosti in učinkovitosti predvsem z novimi motorji, osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom, inovativno tehnologijo podvozja in konceptom BMW EfficientDynamics.