Mitsubishi napoveduje novo premium vozilo in novo podobo

Četrtek, 19 Januar 2012
Mitsubishi je izbral avtomobilski salon v Ženevi za predstavitev novega avtomobila, ki bo najavljal tudi novo oblikovalsko podobo znamke, katere značilnosti se bodo postopoma prenesle na Mitsubishijevo družino SUV in crossover vozil. Mitsubishi novost napoveduje kot strateško, inovativno, premijsko vozilo, ki bo v prodaji že v tem letu!



Predstavitev novega modela bo potrdila začetek nove generacije globalnemu trgu namenjenih Mitsubishijevih vozil, skladno z željami, ki so jih zapisali v svoj strateški načrt »Jump 2013«, za okolju prijaznejši in bolj globalni Mitsubishi.

Mitsubishi še vedno dela na definiranju novega oblikovalskega jezika, ki bo dovolj prilagodljiv, da bo ustrezal zahtevam različnih vozil in pri tem ustrezno uprizarjal »tri diamante«, ki zaznamujejo znamko Mitsubishi. Nova oblikovalska podoba naj bi izražala samozavestno inženirsko usmeritev, ki se sklada z Mitsubishijevo tradicijo ustvarjanja tehnologij prikrojenih za današnji svet, kot so električni avto i_MiEV, čisti dizelski motor 4N1, okolju prijazna plastika,… pa tudi za prihodnje leto napovedane inovativne zaščitene rešitve plug-in hibridnih vozil.


Aleksander Praper