O nas

www.avtovizije.com je slovenska avtomobilska spletna stran s pestrimi tematikami, v širšem pomenu vezanimi na avtomobilizem.

Tradicija

Tradicija spletne strani Avtovizije.com sega v poletje leta 2007. Stran je nastala kot internetna vzporednica avtomobilskim oddajam Avtomanija, na Koroškem radiu, ki so v tistem času praznovale že 10-letnico. Avtor oddaj je bil ustanovitelj in urednik spletne strani Avtovizije.com – Aleksander Praper. Temelj našega dela so torej 19-letne izkušnje s področja avtomobilskega novinarstva.

Namen

Namen avtomobilske spletne strani www.avtovizije.com je objektivno, temeljito in nevtralno podajanje vsebin širši populaciji. Želimo poudarjati estetsko stran avtomobilizma v širšem pomenu in pri pisanju ter fotografijah ostajati zvesti slovenski kulturi. S fotografijami krajine in arhitekture, v ozadju avtomobilov, želimo spodbujati domači turizem! Podpiramo vse vrste ljubiteljstva na področju avtomobilizma in smo odprti za sodelovanja s klubi.

Bolj kot k hitrosti objav stremimo h kakovosti prispevkov - tako v smislu izčrpnosti informacij, ki jih podajajo teksti, kot v smislu kakovosti in števila fotografij. Naš namen ni biti najhitrejši avtomobilski medij, pač pa uporabniku prijazen medij s kakovostno, estetsko, poučno in razvedrilno vsebino.

Ekipa

Širšo ekipo Avtovizije.com sestavljamo ljubitelji avtomobilov iz različnih delov Slovenije - Koroške, Štajerske, Dolenjske in Bele Krajine. Izhajamo iz različnih področij, imamo različna znanja in temu ustrezno tudi delujemo – v slogu reka »le čevlje sodi naj kopitar« čim bolj v okviru svojih znanj in izkušenj. Glede na to, da v privatnem življenju vozimo zelo raznolika vozila, se trudimo pri pisanju ostati nevtralni do vseh  avtomobilskih znamk.

Dobršen del ekipe se v prostem času ukvarja s kolesarjenjem, zato poznamo tudi drugo stran ceste in podpiramo zdravo življenje ter kolesarjenje!

Testna vozila in testni krog

V rubriki TESTI preizkušamo vozila, ki jih slovenski zastopniki avtomobilskih znamk namenijo novinarjem. Želja nam je enakovredno sodelovati z vsemi znamkami in predstaviti vse ključne modele na tržišču.

Vsak testni avtomobil, poleg vsakodnevne uporabe, opravi enako vožnjo za merjenje najnižje in najvišje porabe na področju Štajerske in Koroške. Ciklus najnižje porabe obsega skrajno nežno vožnjo po delu avtoceste in po različno razgibani regionalni cesti. Ciklus maksimalne porabe obsega ostro, dinamično vožnjo po ovinkasti regionalni cesti, prečenje razgibanega gorskega prelaza, del vožnje po tekoče speljani  regionalni cesti in avtocesto. O porabi v mestu se prepričamo z vožnjo na področju centra Ljubljane. Povprečna poraba testa izhaja iz dejanskega izračuna porabljenega goriva in prevoženih kilometrov. Slednjih je v večini primerov med 800 in 1200.

Fotografije

Eden ključnih delov predstavitev in testov avtomobilov so fotografije. V okviru časovnih zmožnosti in našega znanja, se trudimo ustvariti fotografije, ki vsak predstavljeni avtomobil prikažejo čim bolj nazorno, enakovredno – ne glede na to, ali je njegova vrednot 8.000 € ali 80.000 €. Ozadja se trudimo izbirati iz različnih delov Slovenije in sicer tako, da značajsko podkrepijo namen avtomobila. Naše avtorske fotografije nimajo komercialnega namena! Stavbe ali druga ozadja avtomobilov niso namenjena reklamiranju, njihovim lastnikom pa se v naprej zahvaljujemo za uvidevnost.

Ekipa je na voljo tudi za fotografiranja vozil po naročilu.

Uporaba strani

Uporaba strani je za vse brezplačna. Stran in njena vsebina so last podjetja Alpra design. Prepovedano je reproduciranje avtorskih člankov in fotografij, razen z dovoljenjem avtorjev! Vsebino pripravljamo dobronamenro in pričakujemo tudi dobronamerno razumevanje zapisanega in fotografiranega gradiva. Prizadevamo si za čim bolj logično in prijazno uporabo strani. Kritike so del napredka, zato smo za vaše pripombe, želje, komentarje na voljo preko e-maila: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vizija

Tudi v bodoče si bomo prizadevali za napredovanje kakovosti prispevkov, objektivno pisanje, vizualno privlačno podajanje vsebin in razvoj strani v smeri čim boljše logike uporabe.

V upanju, da boste z našo pomočjo izvedeli kaj koristnega, se bomo trudili in ostajali zvesti našemu sloganu: »Ustvarjamo z ljubeznijo do avtomobilov...«