Citroen 100 let praznuje z zgodbami oboževalcev. Predstavljamo slovensko

Aleksander Praper Četrtek, 09 Maj 2019

Citroën letošnje leto na različne načine praznuje 100-letnico in organizira srečanja s svojimi oboževalci. Na video posnetkih "Generacije Citroënov" družine iz celega sveta, od Slovenije do Španije in Japonske, pripovedujejo pestre zgodbe skozi več generacij, ki gojijo isto strast do Citroëna.

Citroën je ljudska znamka v najbolj plemenitem smislu besede in je na to tudi zelo ponosna. Ob svojem 100. rojstnem dnevu želi Citroën proslaviti zgodbe svojih oboževalcev in jim izraziti poklon. Številne družine so skozi več generacij napisale svojo zgodbo o vožnjah, potovanjih ali delu s Citroënom pa tudi o svojih zbirateljskih podvigih. Vsaka ima svojo lastno zgodbo, svoje anekdote in svoje izkušnje s Citroënom. Vsaka ima seveda tudi čisto svoje vrednote in svojo strast, kar nam nudi vpogled v zgodovino Citroëna z različnih perspektiv, ki pa so navsezadnje prežete z istimi emocijami.

V zgodbah najdemo družinska podjetja, zbiratelje ali preprosto zgolj sanjače. Pot okoli sveta v 7. epizodah prikazuje širšo sliko o Citroënovem vplivu na družbo in o nastanku slogana "Inspired by You". Tako kot se razlikujejo vsebine zgodb, se razlikujejo tudi formati video posnetkov, od slik v formatu "gif", arhivskih fotografij do filmskih projekcij (animirane fotografije).

Posnetke si lahko ogledate na strani spletnega muzeja "Citroën Origins", v rubriki o stoletnici znamke.

5. epizoda je posneta v Sloveniji

Luka Stare, 28-letni inženir z dolgo brado, je v svoji družini ponosen predstavnik četrte generacije lastnikov vozila 2CV, bolje znanega kot spaček. Čeprav so družini Stare všeč tudi drugi Citroënovi modeli, pa so vsi navdušeni oboževalci spačkov. Luka, njegov brat in oče imajo poleg modelov C3, C4 in C5 tudi vsak svojega spačka. Skupaj s strici, tetami in bratranci celotna družina našteje kar 21 primerkov spačka!

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Video