V Evropi že več kot 50.000 hibridnih mitsubishijev outlanderjev

Torek, 08 December 2015

Le dve leti po prvem prodanem Mitsubishi Outlander PHEV-u na Nizozemskem oktobra 2013 je Mitsubishi Outlander še vedno najbolj prodajan priključni hibrid v Evropi in je dosegel prodajno številko več kot 50.000 prodanih vozil v regiji (brez Rusije in Ukrajine).

Premierno je bil mitsubishi outlander PHEV predstavljen svetu leta 2012, na pariškem avtomobilskem salonu, kot prvi predstavnik priključnih hibridov med SUV-ji in s tem ustvaril popolnoma nov segment. Kupci so se odzvali pozitivno, kajti outlander PHEV je najbolj prodajan priključni hibrid na mnogih trgih vključno s takimi, ki imajo močno avtomobilsko industrijo. Z več kot 52.000 prodanimi enotami outlander PHEV predstavlja 15% tržni delež Mitsubishija v regiji (MME34) in kar 55% delež prodaje modela Outlander (Jan/Nov 2015).

Prenovljeni outlander v modelno leto 2016 vstopa z novo dinamično masko in več kot 100 inženirskimi izboljšavami, ki napovedujejo novo generacijo Mitsubishijevih SUV vozil - z novo tehnologijo popolnoma električnih ali hibridnih vozil, ki bodo vzporednica bencinskim in dizelskim motorjem.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper