Znani so zmagovalci izbora poslovni avto leta 2018

Aleksander Praper Četrtek, 24 Maj 2018

Pred dvorcem Lambergh, v Begunjah na Gorenjskem, je potekala zaključna prireditev tradicionalnega izbora Poslovni avto leta 2018 (PAL 2018). Več kot 250 gostov je pričakalo razglasitev letošnjih zmagovalcev. To so postali: mercedes S, škoda kodiaq, nissan leaf in volkswagen polo.Pred dvorcem Lambergh, v Begunjah na Gorenjskem, je potekala zaključna prireditev tradicionalnega izbora Poslovni avto leta 2018 (PAL 2018). Več kot 250 gostov je pričakalo razglasitev letošnjih zmagovalcev. To so postali: mercedes S, škoda kodiaq, nissan leaf in volkswagen polo.

Zidovi skoraj tisočletje starega, a lepo obnovljenega dvorca Lambergh v Begunjah na Gorenjskem so na večer izbora molčali, grajski duhovi pa so cel dan strašili z nalivi. A vreme je tokrat zdržalo. Pločevina kar 24 štirikolesnih lepotcev – od najmanjših službenih do težkih tovornjakov tovorne kategorije - pa je ostala zloščena in suha. Ko je sonce potonilo v daljavi, se je pričel program. Bernarda Žarn je napovedala prve goste, predsednico uprave Generali Zavarovalnice, dolgoletnega pokrovitelja izbora PAL, govornike in druge nastopajoče.

Organizatorji so program letos obogatili z izborom delavcev med vozili – dostavnimi in tovornimi vozili. Nadaljevali pa so s klasičnimi kategorijami EKO, službeni, poslovni in managerski avto leta. 

Za odlično glasbo so poskrbeli vrhunska pevka Vesna Zornik, basist Robert Jukič in harmonikar Marko Brdnik. Pravi plesni spektakel pa je pripravila odlična flamenko plesalka in koreografinja Ana Pandur, ki ta španski umetnostni ples združuje s sodobnim plesom, gledališčem in glasbo. 

Člani menedžerske žirije PAL so tudi letos avtomobile kategorije managerski avto preizkusili na enodnevnem dogodku v prometu in na AMZS centru varne vožnje na Vranskem.

Letošnji člani si bili direktorji in predsedniki uprav naslednjih podjetij:· Aleš Škerlak, Adventura Holding

  • Boris Biček, Rogaška Zdravstvo
  • Vanja Lombar, OMV
  • Mitja Feri, Generali zavarovalnica
  • Aleš Ipavec, Ljubljanska Borza
  • Denis Gluhar, Kerber Inženiring
  • Denis Jahič, Aquafil
  • Izidor Krivec, Celjski Mesnine
  • Miha Zupanc, BTC
  • Peter Novak, Kolektor Etra                       

Letošnji zmagovalci izbora PAL v štirih kategorijah

EKO avto leta 2018 – nissan leaf

Nissan leaf je po sedmih letih prvič uradno zapeljal na naš trg in poskrbel za resnično izjemen nastop. Novi leaf ima doseg 378 kilometrov, ugodno ceno dobrih 26 tisoč evrov in udobje ter tehniko, ki je primerljiva s povsem klasično gnanimi avtomobili. Brez dvoma je najboljši EKO avto na trgu. Nagrado so predali Tanji Galun, vodji prodaje Nissan v družbi Renault Nissan Slovenija.

Službeni avto leta 2018 – volkswagen polo

Volkswagen polo je za marsikoga ljubezen na drugi pogled, saj šele podrobna analiza in spoznavanje dokažeta njegove prednosti. Deluje majhen, a je zelo prostoren. Zdi se drag, a je res dobro opremljen in zelo razumen nakup. Tehnično pa je skorajda brezhiben. Nagrado je zanj prevzela Petra Korošec, predstavnica znamke Volkswagen v družbi Porsche Slovenija.

Poslovni avti leta 2018 – škoda kodiaq

Tržni fenomen po imenu kodiaq pravo podobo pokaže tudi v praksi. Največji škodin SUV je velik, prostoren, zelo uporaben, tehnično skorajda brezhiben, po želji tudi robusten in zmogljiv na terenu in obenem cenovno tako privlačen, da na stranski tir postavi tudi tekmece znotraj hiše Volkswagen. Nagrado je prevzel Andrej Leben, predstavnik znamke Škoda v družbi Porsche Slovenija.

Managerski avto leta 2018 – mercedes-benz razred S

Mercedes-Benz razreda S ostaja pravi kralj direktorskega oziroma menedžerskega razreda. V osveženi različici pa je še bližje sanjam voznika in sopotnikov na prostornih zadnjih sedežih. Za dobrih sto tisočakov vam S prinaša razkošje prepredeno s klasiko, ki se zdi večna. Po nagrado je na oder prišel direktor družbe Avtocommerce, ki zastopa znamko Mercedes-benz, Rasto Oderlap.

V okviru izbora se je podelila tudi nagrada za avtomobilsko inovacijo leta. Tudi to nagrado je osvojil Nissan in sicer za nissan e-pedal.V okviru izbora se je podelila tudi nagrada za avtomobilsko inovacijo leta. Tudi to nagrado je osvojil Nissan in sicer za nissan e-pedal.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Fotografije: Jernej Lasič