SEAT arona prejela nagrado Red Dot Award: Product Design 2018

Aleksander Praper Ponedeljek, 07 Maj 2018

SEAT arona je na prestižnem oblikovalskem natečaju Red Dot Award prejela nagrado za najboljši produktni dizajn (Best Product Design 2018). Žirija je s tem izrazila priznanje svežemu, dinamičnemu in robustnemu dizajnu. Zunanja in notranja oblikovna zasnova ter številne možnosti za individualizacijo so bili njeni ključni aduti.

SEAT arona ima značilne oblikovalske poteze SEAT-ovih modelov, kar je mogoče že na prvi pogled prepoznati po zelo ekspresivnih, trikotnih LED-žarometih in svojstvenih dnevnih lučeh. Robusten sprednji del se zgleduje po zasnovi atece, pri čemer ima izrazitejšo tridimenzionalno strukturo, a kljub temu ne deluje agresivno. Predel za registrsko tablico na zadku omogoča bolj robustno zasnovo odbijača, hkrati pa ustvarja vtis, da je odmik od tal večji. Streha in strešne letve povzemajo značilne linije križancev. Arona poleg tega v mnogih pogledih sledi novim oblikovalskim smernicam znamke, predstavljenim z najnovejšimi SEAT-ovimi avtomobili in omogoča tudi prilagoditev individualnim okusom.

"Izjemno veseli smo, da smo za SEAT arono prejeli eno najprestižnejših oblikovalskih nagrad. Želeli smo poudariti značilne poteze križancev in zasnovati avtomobil, ki je primeren tako za vsakodnevne potrebe kot tudi za urbano džunglo," je povedal vodja oblikovanja pri znamki SEAT Alejandro Mesonero-Romanos.

Red Dot Award je že od leta 1954 eden najprestižnejših oblikovalskih natečajev na svetu. Z njim se nagrajencem izkaže mednarodno priznanje za kakovost in inovativnost. Pri tem je prav kategorija produktnega dizajna najpomembnejša od vseh. Žirijo za nagrado Red Dot Award: Product Design sestavlja 40 strokovnjakov z vsega sveta, ki ne smejo biti zaposleni v podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodno industrijo, poleg tega pa ne smejo glasovati za izdelek, pri katerem so kakorkoli prisostvovali.

V nekaj več kot treh mesecih se je za novega križanca odločilo že 25.000 kupcev. Do konca leta bo SEAT razširil svojo prodajno paleto z modelom Arona TGI, s prvim SUV-jem na svetu, ki ga poganja stisnjeni zemeljski plin.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper