Audi do 2017 glavni sponzor svetovnih prvenstev v smučanju

Petek, 03 Junij 2016

Pred začetkom nove sezone svetovnega pokala v smučanju Audi FIS je bilo odločeno: zgodba o uspehu se bo nadaljevala. Pod Audijevim okriljem bosta potekali tudi svetovni prvenstvi v smučanju v letih 2015 in 2017. Podjetje se je z mednarodno smučarsko zvezo (FIS) in z Evropskim združenjem javnih televizij (European Broadcasting Union, EBU), ki je lastnik pravic in partner zveze FIS, dogovorilo, da bo prevzelo glavno sponzorstvo ne samo v Schladmingu leta 2013, temveč tudi v Vailu (ZDA, 2015) in St. Moritzu (Švica, 2017).


Trenutki iz lanskega leta še niso pozabljeni: dva tedna je 130.000 ljubiteljev in skoraj 500 športnikov v Garmisch-Partenkirchnu uživalo v vznemirljivem športnem dogodku, ki je potekal v znamenju štirih krogov. Priprave za svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto v avstrijskem Schladmingu, so že dolgo v teku – in tudi načrt za prihodnja leta je že narejen: v naslednjih petih letih bo Audi kot glavni sponzor in partner športnikov predstavljal tekmovanja na mednarodni ravni.

"Z udeležbo športnikov iz več kot 60 držav in s pozornostjo, ki so je deležna širom po svetu, so svetovna prvenstva v alpskem smučanju eden največjih zimskošportnih dogodkov," je povedal Luca de Meo, direktor za marketing in prodajo v upravi družbe AUDI AG. "Veseli smo, da bomo lahko tudi na naslednjih svetovnih prvenstvih stali ob strani športnikom ter da bomo znamko Audi vsem gledalcem približali v emocional­nem in vrhunskem športnem okolju."

Audi je bil zraven že na svetovnih prvenstvih v alpskem smučanju, ki so se odvijala v St. Moritzu, Bormiu, Åreju, Val d’Isèru in leta 2011 v Garmisch-Partenkirchnu. Naslednje prvenstvo se začne 4. februarja 2013 v avstrijskem Schladmingu, leta 2015 bo prizori­šče Beaver Creek/Vail (ZDA) in leta 2017 znova St. Moritz (CH).

Gian Franco Kasper, predsednik zveze FIS, je pozdravil podaljšanje sodelovanja: "Audi je že celo desetletje partner zveze FIS in v tem času je veliko naredil za zimski šport. Sodelovanje znamke presega vlogo sponzorja. Audi s svežimi idejami v tekmovanja vedno znova vnaša nove impulze. Skupaj z združenjem EBU se veselimo nadaljnjega sodelovanja na naslednjih treh svetovnih prvenstvih.“

Audi je v smučanju dejaven že skoraj tri desetletja. V sezoni 2002/2003 je bil prvič izpeljan svetovni pokal v smučanju Audi FIS, tj. v znamenju štirih krogov. Tudi to sodelovanje je bilo v začetku letošnjega leta podaljšano vse do 2018. Z uvodnimi tekmami v Söldnu ta konec tedna se za športnike začenja turneja, ki jih bo popeljala na 20 tekmovalnih prizorišč, v Evropi in Severni Ameriki. Vrhunec poleg legendarnega vikenda na Petelinjem grebenu v Kitzbühelu predstavlja tudi paralelni slalom na münchenskem Olympiabergu, ki bo 1. januarja.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper