Bodoči Bugatti Veyron naj bi bil prehiter za testiranja

Sobota, 09 Avgust 2014

Autocar je v članku o bodočem bugattiju veyronu prišel do ugotovitve, da bo morda bodoči hiperavto enostavno prehiter, da bi lahko preverili njegove zmogljivosti. Novi veyron bo namreč še hitrejši od sedanjega, kar pa je na meji zmožnosti cestnih pnevmatik, saj naj bi bile te že sedaj ovira za dokazovanje zmogljivosti obstoječega modela.

 

Novi bugatti veyron, ki bi naj bil predstavljen leta 2016, bi naj imel vgrajen hibridni pogonski sklop, temelječ na izboljšanem obstoječem 8-litrskem W16 motorju in električnem pogonu, s skupno močjo okoli 1500 KM! Trenutne simulacije naj bi predvidevale najvišjo hitrost kar 460 km/h, oziroma pospešek do 100 km/h v 2,3 sekunde. Pri Autocar na podlagi teh podatkov dvomijo, da bo veyron lahko takšno hitrost dosegel na cestnih pnevmatikah, ki so nujne, če želi ohraniti naziv najhitrejšega cestnega avtomobila in mejo postaviti še višje. Razen, če bo do takrat tehnologija pnevmatik napredovala, namreč obstaja nevarnost, da bi cestne pnevmatike razpadle še preden bi veyron dosegel maksimum svojih zmogljivosti.

Aktualni bugatti veyron je bil predstavljen leta 2005 in do zaključka proizvodnje, oziroma prodaje vseh 450 vozil, mora Bugatti prodati le še 15 veyronov.
 

Aleksander Praper
Rendering: Autocar