Cadillac, Corvette in Hummer v Sloveniji

Četrtek, 28 Junij 2007

Na tiskovni konferenci v Ljubljani, je podjetje Cadillac, Corvette & Hummer Europe, s sedežem na Nizozemskem, objavilo, da je izbralo podjetje Ski & Sea za prvega uradnega zastopnika znamk Cadillac in Corvette v Sloveniji. Tako Cadillac kot Corvette v Evropi beležita veliko rast prodaje. Slovenija pa z najvišjim BDP v centralni Evropi obeta dober potencialni trg za znamke višjega cenovnega razreda.

Pa poglejmo, kaj se skriva za imeni teh treh znamk. Cadillac že več kot 100 let izdeluje luksuzna vozila najvišjega razreda – od limuzin, SUV-jev do kabrioletov. Po laično bi jih glede statusa lahko označili za ameriške mercedese. Znamka Corvette slovi pa znanih športnih kupejih in kabrioletih, ki so na tržišče prvič pripeljali pred pol stoletja. S svojimi dirkalniki se vedno znova dokazujejo tudi na dirkah 24 ur Le Mansa. Znamko robustnih in svojstvenih terenskih vozil Hummer Slovenci že poznamo. Podjetje Ski & Sea jo uradno zastopa od začetka tega leta. Terenske zmogljivosti dokazuje ameriška vojska, saj so bili hummerji prvotno razviti kot vojaška terenska vozila. Danes pa v njih vidimo tudi številne slavne osebnosti iz sveta glasbe in filma.

Z dodanima znamkama Cadillac in Corvette bo podjetje Ski & Sea torej zastopalo tri uveljavljene in prestižne ameriške znamke. Podjetje je prisotno na slovenskem trgu že od leta 1997. Do danes so prodali preko 2.500 snežnih sani, vodnih skuterjev in štirikolesnikov. Njihov trenutni sedež, ki se nahaja v Celju, bodo v septembru preselili v Šempeter, v novozgrajen kompleks velikosti 2600 m2, ki bo zagotovil razstavno-servisni prostor za vozila Hummer, Cadillac in Corvette. Takrat bodo Slovencem na voljo tako razstavna kot testna vozila omenjenih treh znamk, čeprav prodaja za zainteresirane kupce že deluje.

Cene vozil znamke Cadillac se pričnejo pri 32.000 € za model BLS in segajo do 98.000 € za model XLR. Corvette cenijo med 74.500 in 98.000 €, hummerje pa med 42.000 in 53.000 €.

 

Galerija: