Lamborghini se pripravlja na 50-letnico

Nedelja, 06 Januar 2013

Leto 2013 bo v znamenju pol stoletja obstoja znamke Lamborghini. Sicer dokaj kratka doba med starimi znamkami, a zato polna posebnosti, ponosa in italijanske vročekrvnosti ter ekstremnega dizajna. Vse skupaj izhajajoč iz korenin, ki jih je pred 50 leti postavil ustanovitelj Ferruccio Lamborghini, v kraju Sant'Agata Bolognese.



Lamborghiniji so rojeni v znamenju bika, v želji po konstantnem napredku, preseganju meja zmogljivosti in oblikovanja. Legendarni modeli, kot so 350 GT, Miura, Countach, LM 002 in današnja Gallardo ter Aventador, so poosebljanje značaja te italijanske znamke in vizije, ki si jo je zastavil Ferrucio: »Želim izdelati popolni avto!« Lotil se je ekstremnega projekta – brezkompromisnega, tipično italijanskega koncepta, ki je od nekdaj ločeval Lamborghinija od ostalih znamk. Danes, 20 let po smrti svojega ustanovitelja, je Lamborghini prisoten v 45 državah sveta in ima 120 prodajalcev. Čeprav je večinski lastnik znamke postal nemški Audi, je srce proizvodnje še vedno v kraju Sant'Agata Bolognese, kjer so proizvodnjo zagnali maja 1963.

Lamborghini bo svoj okrogli jubilej praznoval tokom celega leta 2013, vrhunec pa bo med 7. in 17. majem, ko bo 1200 kilometrov italijanskih cest preplavilo stotine starodobnih in novih lamborghinijev iz celega sveta. Zbrali se bodo na skupinski turi skozi najlepša italijanska mesta. Lamborghini obljublja, da bodo pripravili dogodek, ki se bo zapisal v zgodovino avtomobilskih prireditev. Ker je ta znamka močno povezana s svojo regijo, bodo prireditve potekale v solidarnem duhu – Lamborghini bo projekt financiral sam, 10 % od prispevkov, sponzorstev, prihodkov,… pa bo namenil za obnovo domače regije, ki jo je prizadel potres.

Video:


Aleksander Praper