McLaren Ayrtona Senne gre na dražbo

Sreda, 03 Avgust 2011
Skulptura sestavljena iz delov McLarna MP4/6, v katere je Ayrton Senna zadnjo sezono vozil kot svetovni prvak, gre v prodajo na dražbo, ki se bo 13. avgusta odvijala na Nurburgringu. Velika skulptura je bila javnosti prvič razkrita 16 julija, ko je organizator dražbe priredil vsakoletno dražbo v okviru Concours d’Elegance, v Oxfordshiru.



Dirkalnik formule 1 so pri McLarnu razstavili in ga poslali umetniku Jayu Burridgeu, ki ga je spremenil v ogromni ”Airfix kit”. Potem, ko je pred nekaj tedni v kinematografe prispel film Senna, je zanimanje zanj zelo veliko. Tudi organizatorji dražbe so zaznali močan interes za skulpturo. Predvidevajo, da bi zanjo lahko iztržili nekje med 30.000 in 50.000 britanskih funtov.

Skulpturo, na kateri je dirkalnik razstavljen v obliki kita, je razkril Sennin nekdanji manager Dennis Rushen, ki je ob tej priliki komentiral: “Resnično sem očaran nad Sennino skulpturo. Zdi se mi pametna ideja, ki izstopa kot nekaj drugačnega. Senna se je pogosto zabaval s helikopterjem na daljinsko upravljanje, res so mu bili všeč modelčki. Gotovo mu bi bila všeč takšna predstavitev!”