MG želi biti še vedno britanski

Nedelja, 10 Julij 2011
V okviru Goodwood Festival of Speed so Goodwood, SAIC Motor in Anting ‘Auto City’ (proizvodna lokacija SAIC) podpisali dogovor o intenzivnejšem sodelovanju in skupnem razumevanju avtomobilske kulture. SAIC je namreč lastnik legendarne britanske avtomobilske znamke MG Cars, ki je bila dolga leta povezana z Goodwoodom.



Zgodovina povezanosti sega že v trideseta leta prejšnjega stoletja - Freddie March, dedek Lord Marcha, je bil tovarniški dirkač znamke MG. Med drugim je pred 80 leti zmagal tudi na prestižnem Double 12 dogodku v Goodwoodu. Po prevzemu znamke MG Cars, so se ti avtomobili navidezno nekoliko umaknili iz britanskega vsakdana. Tokratni dogodek pa je ponovno odprl nove možnosti, saj je pred javnostjo prvič nastopil kombilimuzinski MG6 GT in limuzinski MG6 Magnette.



Sodelovanje naj bi pomagalo Kitajski - največjem avtomobilskem trgu - k boljšem razumevanju avtomobilov in k razvoju kakovostne kitajske avtomobilske industrije. Pri podpisu sporazuma med Goodwood in MG Motor UK, kot bodočega partnerja festivala hitrosti, so bili prisotni predstavniki SAIC Motor, kitajski ambasador v Veliki Britaniji, župan mesta Anting ter Lord March, kot zastopnik za Goodwood.