Slovenijo obiskala turneja Iglidur

Ponedeljek, 23 Februar 2015

Svetovno znano nemško podjetje igus® iz Kölna praznuje 50. obletnico in 30. obletnico produktov iglidur® . S promocijskim smartom so se odpravili na turnejo po celem svetu in med obiskali tudi Slovenijo.

Turneja iglidur® on tour je zasnovana okoli mestnega avtomobila smart fortwo. Na vozilu so zamenjali večino klasičnih puš z izdelki iglidur®. Na ta način želijo prikazati široko uporabnost in učinkovitost polimerov iglidur®. Turneja vodi preko štirih kontinentov, treh oceanov, po avtocestah, mestnih središčih, blatu, skozi tropsko vročino in področje večnega snega in ledu. Skupaj bodo v 14 mesecih prevozili 30 držav sveta. Avantura se je pričela v Indiji, se nadaljevala preko Kitajske, Južne Koreje, Tajvana, Japonske. Mestni smart fortwo je že prevozil Ameriko, Azijo in velik del Evrope. Za njim je že preko 80.000 kilometrov, kar je dvakratni obseg zemlje. Na svetovnem zemljevidu se bo 20. in 21. februarja znašla tudi Slovenija.


Podjetje igus® bo za vsak prevožen kilometer v Sloveniji v dobrodelne namene doniralo po 1 €.

Prva polimerna puša proizvedena v podjetju igus® pod blagovno znamko iglidur®, je bila predstavljena javnosti pred 30. leti. Podjetje igus® s to akcijo ne predstavlja zgolj vseh možnosti uporabe polimernih puš, temveč predstavlja tudi učinkovitost iglidur® materialov.

Slovenski zastopnik podjetje Hennlich in družba igus® je v sodelovanju s Slovensko Veteransko Avto Moto Zvezo pripravljo družabni dogodek, kjer je bilo možno pobližje spoznati s smartom in tudi njihovimi izdelki iglidur®. V soboto, 21. febraurja se je smart pripeljal na Vransko pred Muzej starodobnih motociklov. Največja slovenska veteranska zveza je na ta dan pripeljala tudi nekaj starodobnikov ter predstavila možnosti za vgradnjo naprednih materialov pri prenovi le teh. Ta dan je potekal tudi brezplačen ogled muzeja in za obiskovalce tudi krajši turistični ogled Vranskega skupaj z brezplačnim kosilom.


Več o dogodku:



Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper