Team Lotus Enterprise je kupil legendarno znamko Caterham Cars

Četrtek, 28 April 2011
Danes je Team Lotus Enterprise oznanil, da so kupili britansko znamko športnih avtomobilov Caterham Cars.



Tony Fernandes, Kamarudin Meranun in SM Nasarudin, možje v ozadju Lotus formula 1 ekipe, so delnice kupili od konzorcija delničarjev, pod vodstvom Corven Ventures. Ob nakupu so izrazili namero širitve proizvodov znamke Caterham. Seveda bodo tudi novi lastniki nadaljevali nadaljnji razvoj legendarnega modela Seven a hkrati filozofijo lahkih dirkalnikov razširili na nove modele. Tudi pod novim lastništvom bo vodstvo znamke Caterham Cars ostalo nespremenjeno, z Ansar Alijem na čelu.

Znamka Caterham Cars od leta 1973 nadaljuje tradicijo legendarnega dvosedežnika Lotus Seven (ime novega lastnika se torej odlično navezuje na preteklost), ki ga je leta 1957 razvil Colin Chapman. Caterham Seven je služil tudi kot inspiracija za dirkalni model Caterham-Lola SP/300.R, prvi povsem novi model znamke po 15 letih.



Tony Fernandes je ob oznanitvi prevzema komentiral: "Caterham zaseda posebno mesto v srcu avtomobilskega sveta. Poleg tega, da je ponosno britanski, ima nezamenljiv sloves vodljivosti, zmogljivosti in inženirske odličnosti v avtomobilski industriji.” Ansar Ali je dodal: “Ostali bomo zvesti filozofiji, ki jo kot skrbniki koncepta legendarnega Colina Chapmana ohranjamo že 40 let.”