Citroen berlingo mountain vibe concept

Petek, 13 Februar 2015

Novi citroen berlingo bo predstavljen 2. marca na avtomobilskem salonu v Ženevi. Zgolj nekaj dni pred razkritjem serijske različice bo predstavljeno tudi konceptno vozilo Citroen Berlingo Mountain Vibe, ki je opremljeno s posebnimi ojačitvami na karoserijskih delih in dodatno opremo za pobeg v naravo in premagovanje najrazličnejših terenov.

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo novi citroen berlingo predstavljen v energični in igrivi različici. Mountain vibe concept je svež in funkcionalen ter odpira vse možnosti za pobeg v neznano. S svojim drznim zunanjim dizajnom izvabi iz nas željo po odkrivanju najbolj neobljudenih poti. Topografske linije simbolično krasijo karoserijo in vabijo na spoznavanje najrazličnejših terenov. Izvirna grafika svetle rožnate barve, poimenovane InfraPink, dodatno poudari značajske lastnosti tega koncepta. Rožnata barva InfraPink se prilega zeleni barvi Alep, skupaj pa tvorita nežen, svež in optimističen barvni duet.

Stil zunanjosti vozila Berlingo XTR dopolnjujejo obrobe blatnikov in spodnjega dela karoserije. Pnevmatike so opremljene s snežnimi verigami rožnate barve, nosilni drogovi strešnega prtljažnika pa so obdani s penasto oblogo InfraPink. Vse skupaj konceptu daje videz veselega in modernega pustolovca. Ker je vozilo Citroen Berlingo Mountain Vibe opremljeno s funkcijo Grip Control, si lahko predstavljamo, kako premaguje švicarske Alpe, medtem ko je njegov prostoren prtljažnik poln planinske športne opreme.

V notranjosti so sedeži prekriti s klasično in tehnološko izpopolnjeno tkanino Gris Liberia z rožnatimi okrasnimi šivi InfraPink. Dekorativni dodatki notranjosti so preprosti in hkrati elegantni, a dovolj opazni, da poživijo ambient.
 

Aleksander Praper