Sbarro criuse-crosser

Sreda, 27 Junij 2007

Leta 1922 je Andre Citroen prvič organiziral prečkanje Sahare z avtomobili. Pet vozil z gosenicami prvič je vzpostavilo neposredno povezavo med Alžirijo in francosko zahodno Afriko. Tokrat je Citroen v sodelovanju s švicarsko oblikovalsko šolo Espera Sbarro prikazal triosni pick-up koncept na osnovi terenskega C-crosserja in ga poimenoval cruise crosser.

 

Zaradi oranžne barve in dveh rdečih simbolv kompasa je cruise crosser razpoznaven ne glede na okolje, v katerem po katerem se vozi. Za potniško kabino se nahaja velik odprt tovorni prostor, ki vsebuje tretjo zložljivo sedežno klop. Če ta ni v uporabi lahko, s pomočjo odpiranja zadnje lopute, prostor napolnite z razno popotniško kramo. Dostop v tovorni prostor olajšata še bočni stopnici.

 

V notranjosti cruise-crosserja se nahajajo posebej oblikovani športni sedeži. Obdelano usnje z vzorcem «verižnih členov» jim daje svojstven značaj in poudarja tudi vložen trud za udobje potnikov in za kakovostno potovanje. Skrb za estetiko se izraža tudi v oranžnih detajlih, ki ponovijo zunanjo barvo tudi v potniškem prostoru. ta je seveda bogato opremljen tudi z multimedijsko opremo za popotovanja.

 

Cruise crosser v primeru plezanja preko zahtevnih terenov lahko uporabi vklop tretje osi, ki jo poganja elektromotor nameščen pod tovornim prostorom. V kombinaciji s spredaj vgrajenim  okolju prijaznim dizlom, je koncept torej hibrid. V mestu lahko deluje skoraj neslišno – zgolj na elektriko. Za posebej zahtevna plezanja po pesku ima v zadku že vgrajene plošče za speljevanje iz peska.