Alpine bo leta 2016 lansirala novi avtomobil

Sreda, 11 Junij 2014

Alpine potrjuje svojo zavezo, da bo leta 2016 na trgu ponudila nov model "Berlinette 21. stoletja". Tovarna Dieppe v Normandiji (Francija) ostaja ključen sestavni potekajočega preporoda znamke Alpine.

Alpine je hkrati športna in industrijska pustolovščina. Znamko Alpine je leta 1955 ustanovil Jean Rédélé, od nekdaj pa je izstopala s svojo zmožnostjo, da ustvarja navdušenje in strast. Renault je razsežnosti tega navdušenja lahko izmeril leta 2012, ko je napovedal preporod znamke Alpine in projekt novega športnega avtomobila "Berlinette 21. stoletja", ki bo na trg uveden leta 2016. Številni kupci so znamki nemudoma sporočili željo, da si rezervirajo svoj avtomobil, ne da bi pri tem imeli katerekoli druge informacije kot zgolj napoved o obuditvi znamke!

Od leta 2013 je znamka Alpine vedno bolj aktivna tudi v avtomobilskem športu. Na tem področju je Alpine lani dosegla velik napredek, saj je že v prvem letu osvojila naslov prvaka v European Le Mans Series (ELMS). V letu 2014 želi moštvo Signatech-Alpine doseči še več, saj brani naslov prvaka ELMS, obenem pa se želi v dirki 24 ur Le Mansa povzpeti na zmagovalni oder razreda LM P2.

Na industrijskem področju se v tovarni Dieppe, zibelki znamke Alpine, pripravljajo na izdelavo in sestavljanje podvozja in karoserije bodočega serijskega modela Alpine. Delovne skupine so popolnoma predane razvoju in izdelavi pristnega serijskega avtomobila Alpine s ciljem, da ga ponudijo v letu 2016. Direktor Bernard Ollivier pravi: "Dokončno je določenih 90 odstotkov zunanjosti, zasnova in oblikovanje notranjosti avtomobila pa bosta dokončana do poletja. Navdušenje sodelujočih na tem projektu nenehno raste, bodočo serijsko Alpine pa najbolje opišemo s ključnimi besedami: slog, užitek in športni duh."


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper