Bentley je leto pričel s štirimi nagradami

Torek, 24 Januar 2012
Bentley je že povsem na začetku leta 2012 prejel kar štiri nagrade za modela Bentley GT Continental Coupe in Mulsanne kakor tudi za sam ugled znamke Bentley. Nagrade so jim podelili kitajski Hurun Report in The World Luxury Association kot tudi ameriški The Detroit News.



Kitajska revija Huron Report izide 20-krat letno kot mesečna knjiga z dodatki, cilja pa na posebne interese ljudi, ki na Kitajskem predstavljajo vir bogastva. Na tokratni podelitvi nagrad “Hurun Report Best of the Best 2012” je bentley continental GT coupe postal najboljši super luksuzni avtomobil. Bentley continental flying spur Linely, iz omejene serije 10 vozil, pa je prejel priznanje “super luksuzni avtomobil v omejeni seriji”.

The World Luxury Association je na nedavni slovesnosti “Luxury Oscar Awards” v Pekingu potrdila, da sodi Bentley med 100 luksuznih znamk z najvišjo vrednostjo in se v lestvici ekskluzivnosti uvršča poleg znamk kot so Prada, Cartier, Chanel, Bugatti ter Harley-Davidson.

V Ameriki časopis The Detroit News vsako leto popelje 100 bralcev na severnoameriški avtomobilski salon NAIAS, kjer jih prosi, da izberejo najboljša vozila v različnih kategorijah. Bralci so tokrat že drugič podelili bentleyu mulsanne naziv “najbolj luksuzno vozilo”.

Poleg tega pa je bentley mulsanne nedavno prejel še priznanje “najboljši med najboljšimi”, ki ga podeljuje revija Robb Report ter “najboljša limuzina” po izboru bralcev revije Centurion Magazine, ki jo dobijo imetniki najbolj prestižne American Express® kartice  Centurion®.


Aleksander Praper