Naprodaj je bentley mulsanne britanske kraljce Elizabete II

Ponedeljek, 04 April 2016

Naprodaj je unikatni bentley mulsanne, ki je bil v ekskluzivni uporabi britanske kraljice Elizabete II. Limuzina, ki jo je kraljica uporabljala med praznovanjem diamantne obletnice in za obiske na 10 Downing Street, ima prevoženih malo manj kot 6000 milj in je popolnoma brezhibna.


Britansko zeleni bentley mulsanne je med leti 2012 in 2014, ko je bil kraljevi bentley izven “kraljevih dolžnosti”, služil ekskluzivno le za vožnjo kraljice Elizabete II. Bentley je kraljici, ki bo letos praznovala že 90 let, tega mulsanna predal ob praznovanju diamantnega jubileja, z njim pa se je prvič popeljala tudi na prvi obisk k premieju Davidu Cameronu, na 10 Downing Street. Celo na navigaciji je kot domači naslov vnesen grad Windsor.

Kraljevi bentley mulsanne je v notranjosti v celoti odet v najboljše usnje in ima nekaj posebnosti – vratne panele in zadnja kozmetična ogledala ter “piknik mizici” so odeti v orehov les. Bentleyev emblem krasi vse sedeže, tipično britansko zeleno karoserijo pa dopolnjujejo opcijska 21-palčna kolesa. 6,75-litrski motor, s preko 500 konjskimi močmi, omogoča pospešek do 100 km/h v manj kot petih sekundah in doseganje najvišje hitrosti skoraj 300 km/h! Kraljici se pač ne spodobi zamujati.

Ta poseben primerek britanske zgodovine se pri Bentleyevem prodajalcu v Bramleyu prodaja za ugodnih 200.000 funtov, kar je manj kot je cena novega.
 

Aleksander Praper