Bentley na smučiščih demonstriral štirikolesni pogon

Torek, 07 Februar 2012

Paleta bentleyevih avtomobilov Continental GT in GTC ter Flying Spur je na švicarskih gorskih prelazih v snegu demonstrirala delovanje štirikolesnega pogona. Piko na i je prikazu dodal še 16-kratni svetovni prvak v smučanju “skijoring” Franco Moro, ki ga je Bentley continental povlekel za sabo na Bentleyevih smučeh.



Prestižna avtomobilska znamka Bentley je svojim gostom, v zasneženi smučarski regiji Saanenland (kjer se razprostira 240 kilometrov smučišč) demonstrirala, da so modeli Continental GT in GTC ter Flying Spur uporabni v vseh vremenskih razmerah. Štirikolesni pogon je zagotavljal dinamično in hkrati varno vožnjo, ki so jo pomagali poudariti tudi s smučarsko atrakcijo – vleko Franca More na inovativnih lahkih smučeh, ki so plod sodelovanja znamk Bentley in Zai.

Specialist za skijoring, Franco Moro, je tokrat demonstriral, dag a lahko povleče ne le en konj, pač pa kar 575 britanskih konjičev izpod motornega pokrova elegantnega bentleya continental GT. Seveda v veliki meri po zaslugi štirikolesnega pogona.

Aleksander Praper