Carlos Ghosn in Bruno Ancelin – dobitnika nagrad Eurostars 2012

Torek, 09 Oktober 2012

Revija Automotive News Europe je dve od nagrad eurostar podelila Carlosu Ghosnu, predsedniku Zveze Renault-Nissan, in Brunu Ancelinu, direktorju Renaultove regije Evroazija in generalnemu direktorju Renault Rusije.

Carlos Ghosn je prejel nagrado v kategoriji »predsednik-generalni direktor« za uspešno strategijo mednarodne širitve na rastoče trge, medtem ko se evropsko območje sooča s padcem prodaje. V letu 2011 je Skupina Renault ustvarila 43 % prodaje na tržiščih zunaj Evrope (leto poprej 37 %).  Automotive News Europe dodaja tudi, da je Nissan v letu 2011 dosegel prodajni rekord v Evropi, oba partnerja v zvezi pa sta utrdila položaj na ruskem tržišču, ki hitro raste, prav tako pa sta si priborila vodilni položaj na področju električnih vozil v Evropi.

»Dodelitev nagrade Eurostar si štejem v veliko čast. Čeprav se bo evropsko tržišče v naslednjih letih soočalo z velikimi izzivi, verjamem, da bo regija ostala inovativna in da bo naredila vse, da bo ponovno ubrala pot rasti in gospodarskega razcveta,« je povedal Carlos Ghosn.

Bruno Ancelin je prejel nagrado v kategoriji »vodilni na rastočih trgih« za ključno vlogo, ki jo je odigral pri Renaultovi rasti v Rusiji (+ 60% leta 2011, + 25% od januarja do avgusta 2012). Zveza Renault-Nissan in AVTOVAZ merita na 40 % trga novih vozil v Rusiji do leta 2015.

»Z veseljem sem prejel to nagrado, ki je v prvi vrsti nagrada za vse sodelavce regije Evroazija in Renault Rusije. Brez njih ti rezultati ne bi bili mogoči. Ob tem bi se zahvalil tudi vsem direkcijam Renaulta, ki nam nudijo strokovno pomoč, ter ekipam v Moskvi in v AVTOVAZU, s katerimi smo uspeli doseči, da je regija danes eden najpomembnejših dejavnikov rasti podjetja

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper