Carlos Tavares – novi član izvršnega odbora Skupine Renault

Sreda, 01 Junij 2011
Na podlagi predloga odbora za imenovanja in vodenje je Carlos Ghosn, predsednik-generalni direktor, imenoval Carlosa Tavaresa na čelo generalne direkcije za operativno vodenje. Pod operativnim vodstvom Carlosa Ghosna in v okviru spreminjajoče se generalne direkcije, ki je v fazi preoblikovanja v več generalnih direkcij za operativno vodenje, bo Carlos Tavares prispeval k izvajanju načrta Renault 2016 - Drive the Change.



Načrt Renault 2016 - Drive the Change mora Skupini zagotoviti pospeševanje razvoja na vseh mednarodnih trgih  ter na področju novih tehnologij, zlasti na področju električnega vozila. Carlos Tavares bo z današnjim dnem postopoma prevzemal svoje nove funkcije, v celoti pa bo zanje prevzel odgovornost 1. julija 2011.

Carlos Tavares je diplomiral na eni izmed znanih šol za inženirje »Ecole Centrale de Paris«. Večino svoje poklicne poti je preživel pri Renaultu. V Franciji je bil odgovoren za različna področja v okviru direkcije inženiringa in programov. Leta 2004 se je pridružil Nissanu kot direktor programa, kasneje je postal podpredsednik za  strategijo in terminski plan proizvodov. Leta 2005 je bil imenovan za izvršnega podpredsednika Nissana in tako je prišel tudi v upravni odbor. Leta 2009 je postal odgovoren za Nissanove operacije v Severni in Južni Ameriki. 

Carlos Ghosn, predsednik Renaulta: "Imenovanje Carlosa Tavaresa je prvi korak poglobljenega vodenja Renaulta. Carlos Tavares pozna avtomobilsko industrijo na vseh področjih: design, inženiring, proizvodnja, marketing, prodaja, mednarodna širitev. Njegove kompetence in izkušnje predstavljajo tako za Renault kot za vse zaposlene odločilne adute, zlasti v obdobju, ko se začenja prvo leto strateškega načrta Renault 2016 - Drive the Change. Tudi sam sem v celoti zavezan razvoju Renaulta ter vodenju Zveze Renault-Nissan."