Dr. Schreiber od včeraj predsednik Bentleya

Nedelja, 02 September 2012

Z včerajšnjim dnem je Dr. Wolfgang Schreiber prevzel mesto predsednika in izvršnega direktorja avtomobilske znamke Bentley. V znamenje predaje je Dr Schreiber prejel ključe od enega najbolj cenjenih bentleyev vseh časov.


Wolfgang Dürheimer predaja vodenje Bentleya Dr. Wolfgangu Schreiberju.

Ob uradni predaji položaja je Dr. Wolfgangu Schreiberju njegov predhodnik, Wolfgang Dürheimer, predal ključe tovarniškega bentleya 8-litre, iz leta 1930. Gre namreč za službeni avtomobil ustanovitelja znamke Bentley, W.O. Bentleya, ki je še danes v voznem stanju. Ta avtomobil je predstavljal vrhunec inženirske kariere W.O. Bentleya. Ročno izdelan, luksuzen in zmogljiv – kljub temu, da ni imel dirkaških namenov, saj je predstavljal udobno potovalno limuzino, je dosegel najvišjo hitrost preko 160 km/h.


Nekdanji zastavonoša Bentley 8-litre pred sedanjim zastavonošo Bentleyem Mulsannom

54-letni Dr. Wolfgang Schreiber se je Skupini Volkswagen pridružil leta 1984. leta 1996 je postal vodja razvoja pogonskih sklopov in menjalnikov. Med njegovimi nalogami je bil tudi razvoj pogonskih komponent za bentleya continental GT in arnage. Leta 2003 se je prestavil k Bugattiju, kjer je postal tehnični direktor in kasneje, za dobo osmih let, generalni direktor Bugattija. Dr. Schreiber je leta 2006 postal tudi član upravnega odbora znamke Volkswagen komercialna vozila.

Aleksander Praper