Ekskluzivna serija Renault clio I feel Slovenia »ima vse kar imajo veliki«

Nedelja, 07 Januar 2018

I feel Slovenia je močna in ponosna blagovna znamka, ki je v svojem bistvu združila vse lepote slovenske narave, našo nacionalno identiteto in vse vrline prebivalcev Slovenije. Zato so jo v Renaultu takoj povezali z vsem, na kar so ponosni ob izdelavi vozila Renault Clio v novomeškem Revozu.

Renault clio je najbolj pogost avto v Sloveniji

Renault clio je najbolj pogost avtomobil na slovenskih cestah. Konec leta 2016 jih je bilo v Sloveniji registriranih kar 77.413, oziroma 20 tisoč več kot jih ima prvi zasledovalec. Z letom 2017 se je proizvodnja clia vrnila v Slovenijo. Svoj ponos nad vozilom, ki ga izdelujejo marljive dolenjske roke, Renault zdaj dokazuje z začetkom prodaje omejene serije vozil Clio I feel Slovenia. Gre za posebno verzijo avtomobilov, ki jih bodo slovenske roke izdelovale izključno za slovenski trg.

Ekskluzivna serija Renault clio I feel Slovenia

V luči legendarnega reklamnega slogana »Vse, kar imajo veliki« bo omejena serija vozil Clio I feel Slovenia na voljo zgolj z izjemno bogatim paketom opreme. Najsodobnejše Pure Vision LED luči spredaj in zadaj, parkirni senzorji spredaj in zadaj, vzvratna kamera, sredinski naslon za roke, avtomatska klimatska naprava, kartica Renault za prostoročno odklepanje in zagon vozila, multimedijski sistem Media Nav Evolution (7'' zaslon na dotik, navigacija Navteq s kartografijo Adriatic), senzor za dež, LED osvetlitev v potniški kabini, samozatemnitveno vzvratno ogledalo in dodatno zatemnjena stekla so del spiska serijske opreme. Pestra je tudi izbira kovinskih in nekovinskih barv zunanjosti ter oblazinjenj, ki so pri omejeni seriji vozil I feel Slovenia brezplačna. Slovenski clio za slovenske kupce je na voljo s tremi bencinskimi motorji (1.2 16V, TCe 90, TCe 120) ter dvema dizelskima (dCi 90 in dCi 110).

Prodaja clia I feel Slovenia se je pričela v decembru. Kupci bodo na redne cene iz cenika deležni še popusta v višini 2.200 €. Tako je najcenejši, a izjemno bogato opremljeni renault clio I feel Slovenia na voljo že za 12.890 € oziroma 12.390 € ob menjavi staro za novo.

O znamki I feel Slovenia

Zgodba znamke I feel Slovenia govori o naši naravi, državi in nacionalni identiteti. Prav tako pomemben del znamke I feel Slovenia so prebivalci naše države, ki so prizadevni in se z gorečnostjo lotevajo vsega, kar imajo radi, pa naj bo to posel, šport, kultura in umetnost, znanstveno raziskovanje ali preživljanje prostega časa. Znamka I feel Slovenia je zaživela leta 2007 in njen osnovni namen - kot nacionalna znamka - je ustvarjanje pozitivne podobe, dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije.

Renault je hvaležen Uradu Vlade Republike Slovenije za komuniciranje, da je slovenskega clia prepoznal kot ustreznega ambasadorja Slovenije in tako dovolil uporabo znamke I feel Slovenia za poimenovanje omejene serije. Clio I feel Slovenia, ki izhaja iz Revoza, bo poskušal zrcaliti našo pomembno lastnost: smo majhni, a imamo vse, kar imajo veliki!

Revoz ponovno izdeluje clia

Tovarna Revoz je v preteklosti že izdelovala renaulta clia. V letu 2014 se je Revoz popolnoma osredotočil na začetek proizvodnje novih modelov Renault Twingo in Smart Forfour. Zaradi odlične prodaje vozil Renault Clio na vseh trgih je letos Renault poleg proizvodnje v tovarnah v Franciji in Turčiji izdelavo vozil Clio razširil še v novomeški Revoz. Naložbena dela v prilagoditev proizvodnje v Novem mestu, vredna več kot 80 milijonov evrov, so izvedli v rekordno kratkem času in tako junija letos že zagnali serijsko proizvodnjo clia 4. Dodelitev proizvodnje clia 4, ki je že vrsto let zelo uspešen model na trgu, je Revozu prinesla zagotovitev stabilnosti proizvodne dejavnosti za srednjeročno obdobje in višjo raven dnevnih proizvodnih količin, saj tovarna trenutno obratuje v treh polnih izmenah.

Povezava: cenik

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Galerija - proizvodnja clia v Revozu