Električni renault ZOE se bo prvi zapodil na progo GHD Gorjanci

Petek, 19 Junij 2015

V soboto, 21., in nedeljo, 22. junija, bo na cestah v okolici Novega mesta potekala gorska hitrostna dirka Gorjanci 2015. Progo, kjer bodo dva dneva hrumeli bencinski stroji, bo povsem skoraj povsem neslišno otvoril električni renault ZOE. 

Po uspešno opravljeni vlogi taksija v Ljubljani čaka renaulta ZOE ta konec tedna nov izziv. Načeloval bo hrumečim dirkalnikom na gorsko hitrostni dirki Gorjanci 2015. Kot uradno vozilo organizatorjev bo Renault ZOE pred sleherno vožnjo treninga in uradne dirke zapeljal od starta do cilja po progi kot vodilni v koloni. Za njim bodo vozili vsi dirkalniki, sodelujoči na dirki.

A renault ZOE ne bo le »prehitel« vseh sodelujočih na dirki. Na zavojih hitre in atraktivne ceste, na kateri poteka gorsko hitrostna dirka Gorjanci, bo dokazal, da je električen avtomobil dinamičen, vodljiv in zgledno zmogljiv, saj s prepričljivim navorom zagotavlja veliko užitka za volanom, z nizko nameščenimi baterijami pa dosega nizko težišče in s tem stabilnost. Tudi zato ZOE uspešno in prepričljivo udejanja novi slogan znamke Renault – Passion for life, oziroma Renault - strast do življenja. Z njim je možno strastno voziti ob sočasnem odgovornem odnosu do našega zelenega planeta.

Poleg renaulta ZOE, ki ga bodo gledalci gledali na sami progi, bo obiskovalcem na ogled postavljena celotna ponudba Renault Z.E. tudi ob progi. Ob renaultu kangoo Z.E. bo z dirkaškim dogajanjem zaradi svojega porekla posebej povezan renault twizy. Dvosedežnega posebneža s slovenskim pogonskim motorjem so namreč razvili v Renault Sport. S tem je bilo dokazano, da sodobno električno mobilnost in dirkaško tehnologijo povezuje marsikaj. Še posebej znanje, ki na eni strani izrablja sleherni elektron, na drugi pa iz vsake kaplje goriva želi iztisniti, kar se največ da. Elektromotor malega dvoseda, ki je nastal na osnovi slovenskega znanja in slovenskih industrijskih kompetenc, so strokovnjaki Renault Sport preizkušali na isti preizkuševalni mizi, kjer preizkušajo pogonske motorje vrhunske formule ena.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper