Francija naročila 15.637 električnih kangoojev Z.E.

Sobota, 29 Oktober 2011
Renault je uspel pridobiti velik posel za francoske javne družbe, ki so skupno naročile 15.637 vozil Kangoo Van Z.E. Renault jih bo v štiri-letnem obdobju dobavil devetnajstim francoskim največjim podjetjem, ki so bile udeležena v razpisu. Uspeh za Renaulta pomeni potrditev prave strategije pri uvajanju električnega pogona tudi v dostavna vozila in filozofijo, da jih ponudijo po dostopni ceni.



Renault si je kot eden prvih ustvaril močno paleto električnih vozil, z oznako Z.E.  Z njimi nagovarjajo tako privatne kot poslovne stranke. Trenutno največji posel predstavlja tokratno naročilo skupno 15.637 vozil Kangoo Van Z.E. izmed katerih sonajvečji kupci: 10.000 enot La Poste, 1500 ERDF, 1200 UGAP, 510 Veolia Environnement, 450 GDF-Suez in 330 Spie.

Renault je uspel v prvem tovrstnem javnem razpisu za več podjetij, ki so ga pred 18 mesti sprožili na pobudo javnih organov. Predsednik La Poste, Jean-Paul Bailly, je bil zadolžen, da med večjimi podjetji, ki bi jih zanimal nakup električnih vozil, pridobi skupno naročilo. Postopek razpisa je nato izpeljala organizacija za javna naročila UGAP. Postopek je med drugim vključeval redna mesečna srečanja potencialnih naročnikov in ponudnikov, na katerih so ponudniki predstavljali svoja vozila in odgovarjali na vprašanja naročnikov. Ta zanimiv način dialoga je služil za izdelavo seznama lastnosti, ki so bile pričakovane od vozil in hkrati za pregled ponujenih vozil.

Predvidevamo, da tako transparentnega izbora pri nas ne bi bili sposobni izpeljati?