Iz Revoza že 10000 twingov RS

Četrtek, 20 Oktober 2011
S proizvodnih trakov novomeškega Revoza je te dni zapeljal že 10.000. twingo RS. Jubilejni model je bil Twingo RS, z opremo Gordini v modri barvi in z bogato opremo. Proizvodnja twinga, ki so mu športnost vdahnili pri Renault Sport oddelku, je stekla julija 2008, njegova ključna tržišča pa so v Evropi, Južnoafriški republiki in na Japonskem.



V tovarni so jubilej obeležili ob obisku generalnega direktorja za proizvodno dejavnost in verigo dobaviteljev Skupine Renault, Gérarda Leclercqa. Ta se je v okviru preverjanja uresničevanja ciljev strateškega načrta »Drive the change 2016« med drugim srečal tudi z zaposlenimi, ki so delali na projektu twinga RS. 

Proizvodnja twinga RS od leta 2008 poteka izključno v novomeškem Revozu. Pred tem je Revoz v krajšem obdobju dokazal, da je sposoben proizvajati športne različice, in sicer je šlo za clia RS, 2. generacije. Slednjega namreč v tovarni Dieppe, ki sicer tradicionalno proizvaja športne različice modelov Renault, zaradi velikega povpraševanja na tržišču niso uspeli izdelovati v zadostnih količinah.

Twingo RS ima dve različici podvozja: klasično in trše t.i. CUP. Od lani je izbor popestren še z omejeno serijo Gordini. Tako kot twingo bo tudi twingo RS konec leta doživel korenito vizualno prenovo, ki je bila predstavljena na letošnjem avtomobilskem sejmu v Frankfurtu, na tržišču pa bo na voljo od januarja 2012 dalje.