Katrca dobila prestižno nagrado Prizma

Petek, 09 November 2012

Na slavnostni prireditvi, v okviru 16. Slovenske konference o odnosih z javnostmi, je Slovensko društvo za odnose z javnostmi, 8. novembra 2012, podelilo prestižne stanovske nagrade Prizma. Za odmeven projekt »Praznovanje 50 let Katrce« sta jo prejela Renault Nissan Slovenija in Publicis groupe Slovenija.


Rok Istenič iz Renaulta in Tina Vidergar iz Publicisa ob prejemu nagrade Prizma. Foto: Mediaspeed.  

Prizma je nacionalna strokovna nagrada slovenskim organizacijam za odličnost izvedenih komunikacijskih programov na področju odnosov z javnostmi. Za učinkovito rabo posameznih PR orodij oziroma posameznih PR komunikacijskih programov v programih integriranega (celostnega) komuniciranja je Prizmo letos prejela kampanja »Praznovanje 50 let Katrce«, ki sta jo v letu 2011 skupaj organizirala  Renault Nissan Slovenija in Publicis Groupe Slovenija.

Katrca, uradno  poimenovana Renault 4, je lani praznovala svojih 50 let, kar so pri renault Slovenija izkoristili za izstopajoč projekt, s katerim so vizualno spremenjene katrce v letu 2011 vrnili na slovenske ceste, z njimi pa obudili spomine na dobre stare čase in neštete prigode, za katere je bila kriva prav katrca.

Praznovanje so pričeli že v mesecu marcu 2011, ko so skupaj z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje izvedli natečaj za najboljši študentski predlog oblikovalske zasnove zunanje stilske preobrazbe legendarne katrce. Natečaja se je udeležilo 24 študentov tretjih in četrtih letnikov. Žirijja je izbrala tri predloge, ki jih je Renault nato uresničil. V začetku junija so bili na Facebook profilu Renault Slovenija prvič objavljeni prosti termini za te preoblikovane tri katrce. Ljubitelji katrc so si lahko izposodili legendarni avtomobil za tri dni in podoživeli vesele, brezskrbne in nepozabne trenutke. Katrce si je do jeseni na različnih lokacijah po Sloveniji izposodilo 135 ljudi. Svoje zgodbe so potem objavljali na Facebook profilu.

Praznovanje 50 let katrce je zaznamoval še en pomemben dogodek. V začetku julija 2011 so pred tovarno Revoz, kjer so izdelovali legendarno katrco (tudi zadnja na svetu je bila izdelana prav v Novem mestu), pospremili karavano katrc iz držav nekdanje Jugoslavije na pot na največje praznovanje v rojstno državo katrce, Francijo.

Najbolj prodajan Renaultov avtomobil in hkrati tretji najbolj prodajan avtomobil vseh časov je s praznovanjem svoje 50 letnice zaključil dobrodelno. Na dražbi so 7. oktobra 2011, skupaj z Denisom Avdičem in ekipo Radia 1, dražili eno izmed stilsko preobraženih katrc. Dosegla je zavidljivo ceno, saj jo je za kar 7.711 evrov kupila družba Kreativni najemi. Celotno kupnino in dodatnih 2.500 evrov, skupaj torej 10.211 evrov, je Renault Nissan Slovenija namenil Zavodu varna pot za organizacijo preventivnih delavnic v cestnem prometu za otroke in mladino.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper