Katrca dobrodelno zaključila svojo 50-letnico

Petek, 14 Oktober 2011
Na zaključni dobrodelni dražbi je 7. oktobra Denis Avdič in ekipa Radia 1 dražila eno izmed stilsko preobraženih katrc, ki jih je v okviru praznovanja 50-letnice nostalgično preuredila družba Renault Nissan Slovenija. Katrca je dosegla zavidljivo ceno, saj jo je za kar 7.711 evrov kupila družba Kreativni najemi. Celotno kupnino in dodatnih 2.500 evrov, skupaj torej 10.211 evrov, je Renault Nissan Slovenija z Radiem 1 v sredo, 11. oktobra, namenil Zavodu varna pot za organizacijo preventivnih delavnic v cestnem prometu za otroke in mladino.



Jubilejno 50-letnico so pri Renault Nissan Slovenija praznovali skupaj z ljubitelji katrc, nekdanjimi in današnjimi vozniki, nekdanjimi izdelovalci avtomobila Renault 4, ... Skupaj je torej praznovala celotna Slovenija. Izjemen odziv na dražbo je pokazatelj, da si znamo tudi danes polepšati dan z majhnimi in zanimivimi stvarmi ter ga narediti nepozabnega. »Veseli nas, da smo skupaj uspeli pripeljali nazaj dobre čase, ustvarili lepe trenutke in nepozabne spomine tudi v današnjih časih, ko smo morda že pozabili, kako preprosto in hkrati pomembno je gledati pozitivno in uživati v trenutku,« je ob zaključku praznovanja povedala Nina Obradovič, vodja tržnega komuniciranja v Renault Nissan Slovenije.

Obeleženje obletnice so pričeli že v mesecu marcu, ko so skupaj z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje pod mentorstvom profesorjev izr. prof. Eduarda Čehovina in izr. prof. Zdravka Papiča izvedli natečaj za najboljši študentski predlog oblikovalske zasnove zunanje stilske preobrazbe legendarne katrce. Natečaja so se udeležili študentje tretjih in četrtih letnikov. Pripravili so zanimive, predvsem pa inovativne predloge. Skupaj je bilo prijavljenih 24 različnih predlogov. Vse si je mogoče ogledati na Facebook profilu Renault Slovenija.

Pred žirijo, ki so jo sestavljali profesorja, novinarji in predstavnik Renaulta, je bila zelo težka naloga, saj so se morali odločiti zgolj za tri predloge, ki jih je Renault nato uresničil. V začetku junija so bili na Facebook profilu Renault Slovenija prvič objavljeni prosti termini. Ljubitelji katrc so si lahko izposodili legendarni avtomobil za tri dni in podoživeli vesele, brezskrbne in nepozabne trenutke. Termini so bili v trenutku napolnjeni in tako je ostalo tudi čez vse poletje, v septembru pa so morali akcijo zaradi izjemnega zanimanja dodatno podaljšati. V tem času si je katrce na različnih lokacijah po Sloveniji izposodilo 118 ljudi. Svoje zgodbe so potem objavljali na Facebook profilu.



Praznovanje 50letnice katrce sta zaznamovala še dva pomembna dogodka. V začetku julija so pred tovarno Revoz, kjer so izdelovali legendarno katrco (tudi zadnja na svetu je bila izdelana prav v Novem mestu), pospremili karavano katrc, iz držav nekdanje Jugoslavije, na pot na največje praznovanje, v rojstno državo katrce, Francijo. Na sam rojstni dan Renaultove abrahamke pa so presenetili slavljenko, ki je tako kot katrca praznovala svoj okrogli jubilje, in ji pripeljali sladko torto. Najbolj prodajan Renaultov avtomobil in hkrati tretji najbolj prodajan avtomobil vseh časov je dobrodelno zaključil s praznovanjem svoje 50-letnice. Vsem katrcam, ki vozijo po cestah, pa želimo srečno in varno vožnjo!  


Fotografije: Darja Štravs Tisu