Milijon renaultov opremljenih z navigacijo Carminat TomTom

Četrtek, 23 Junij 2011
Renault je pred kratkim vgradil milijonto navigacijo Carminat TomTom v svoje vozilo. Navigacijski sistem Carminat TomTom so prvič vgradili pred dvema letoma, danes pa jo ima vgrajeno več kot polovica novo prodanih renaultov. “Live” storitve nudijo uporabnikom prednost inteligentne navigacije z inovativnimi storitvami in informacijami v realnem času.



Sistem se danes večinoma že serijsko vgrajuje v šđtevilne bolje opremljene Renaultove modele, pri večini ostalih pa je na voljo za doplačilo 470 €. Renault se je z vgradnjo navigacijskih sistemov v vozila pričel ukvarjati že daljnjega leta 1982. Svoj prvi poskus sistema Carminat je lansiral leta 1994 in postal prvi avtomobilski proizvajalec, ki je predlagal popolnoma integrirani navigacijski sistem. Sisteme so dopolnili leta 2002 in jim dodali funkcijo dinamičnega vodenja, s preračunavaljem potovalnih časov glede na hitrost vozila.

Sistem Carminat TomTom so predstavili spomladi leta 2009, v začetku leta 2010 je pridobil še dve novi funkciji IQ Routes™ in Advanced Lane Guidance. Konec leta 2010 pa je ta navigacija naredila velik korak z lansiranjem sistema Carminat TomTom Live, ki je prinesel še številne dodatne uporabne možnosti - HD Traffic, Road safety alerts, Google local search in pet-dnevno vremensko napoved.