Novi finančni direktor Skupine Renault

Sreda, 16 Junij 2010

Dominique THORMANN je s  1. julijem 2010 imenovan za novega finančnega direktorja  Skupine Renault in bo na tem mestu nasledil Thierryja Moulongueta. Postal do član Izvršnega odbora Skupine Renault in bo neposredno podrejen Carlosu Ghosnu, predsedniku-generalnemu direktorju Renaulta.

Dominique Thormann ohranja tudi funkcijo predsednika RCI banke. Z istim dnem bo Thierry MOULONGUET imenovan za direktorja, zadolženega za posebne naloge pri  Carlosu Ghosnu, predsedniku Zveze Renault-Nissan.

Dominique Thormann,  rojen leta 1954, ima diplomo Univerze Johns Hopkins (ZDA) s področja mednarodnih odnosov (1975). Poleg tega ima diplomi JHU School of Advanced International Studies v Washingtonu ter iz mednarodnih odnosov v Bologni (Italija, 1977). Kariero je začel leta 1979 kot analitik na področju kreditiranja na Chase Manhattan Bank v New Yorku, potem pa je bil imenovan na več različnih delovnih mest v Rimu, Milanu in Parizu. Renaultu (Renault Crédit International) se je pridružil leta 1989, nato pa je bil leta 1994 imenovan za odgovornega za stike z vlagatelji. Leta 1999 se je kot direktor za odnose z vlagatelji in finančno strategijo pridružil Nissan Motor Co., Ltd. V Tokiu (Japonska). Nato je bil imenovan za namestnika predsednika, odgovornega za komuniciranje in odnose z vlagatelji ter leta 2004 za višjega namestnika predsednika, odgovornega za administracijo in finance pri Nissan Evropa s sedežem v Parizu. Nissanu North America se je pridružil 1. julija 2006 kot višji namestnik predsednika, odgovoren za administracijo in finance. Predsednik RCI banke je postal oktobra 2009.

 

PR Revoz