Novi predsednik znamke Bentley

Torek, 18 Januar 2011
Na avtomobilskem salonu v Detroitu je 52-letni Wolfgang Dürheimer slavnostno prevzel položaj predsednika in izvršnega direktorja znamke Bentley. Simbolični prevzem je potekal na Bentleyevem razstavnem prostoru pred strokovno publiko.



Wolfgang Dürheimer je iz rok odhajajočega Dr. Franz-Josef Paefgena prevzel ključe avtomobila Bentley 8-litre, iz leta 1930. Gre za uradni službeni avto W.O. Bentleya, ki je še danes v lasti znamke Bentley, in tudi še vedno vozen. V svoji dobi je predstavljal filozofijo znamke – izdelavo luksuznih in udobnih avtomobilov, ki pa so z zmogljivostmi lahko prehitela vso konkurenco. Poleg ključev, ki so pomenili prevzem vodstvenega položaja, je dr. Paefgen nasledniku izročil tudi ročno izdelano maketo omenjenega modela Bentley 8-litre.



Dürheimer je ob simboličnem prevzemu, pred uradnim nastopom položaja, 1. februarja 2011, komentiral: “ V veselje mi je bilo, da sem že lahko obiskal sedež znamke v kraju Crewe in občudoval, kako podjetje s ponosom ohranja svojo tradicijo. Osredotočenost na kakovost in izjemen nivo rokodelstva, kar se zrcali v novem modelu Mulsanne, je občudujoča in v ponos vodenju dr. Paefgena.”