Predstavljen načrt nove organizacije Skupine Renault

Torek, 03 September 2013

Predsednik-generalni direktor Skupine Renault Carlos Ghosn je 120 vodilnim, ki so se srečali na letnem seminarju, ter Upravnemu odboru predstavil načrt nove organizacije Skupine Renault. 9 septembra bo z njim seznanil tudi Osrednji odbor podjetja.

Po odhodu Carlosa Tavaresa naj bi bili ustanovljeni dve novi direkciji, katerih cilj bo okrepiti rezultate na industrijskem, komercialnem in finančnem področju ter nadaljevati krepitev moči regij. Ti direkciji naj bi se tako pridružili Finančni direkciji, Direkciji za človeške vire in Direkciji za druge dejavnosti, povezane s funkcijo predsednika.

·    Direkcija, odgovorna za konkurenčnost (izvršni direktor za konkurenčnost)
Združevala naj bi naslednje obstoječe direkcije: dizajn, proizvodi in programi, inženiring, nabava, proizvodnja, oskrbna veriga, kakovost in informatika.
Njene glavne naloge so naslednje: okrepiti razvoj privlačne palete izdelkov, izboljšati konkurenčnost ponudbe izdelkov, optimizacija stroškov, izboljševanje kakovosti in krepitev dobičkonosnosti programov.

·    Direkcija, odgovorna za učinkovitost (izvršni direktor za učinkovitost)
Združevala naj bi regije Evropa, Evromed-Afrika, Evroazija, Ameriki, Azija-Pacifik ter Komercialno direkcijo in marketing.
Njene glavne naloge so zagotavljanje rasti, tržnega deleža in dobičkonosnosti prodaje.  


Po sporočilu za javnost povzel : Aleksander Praper