Renault bo v Alžiriji postavlja temelje avtomobilski industriji

Ponedeljek, 10 November 2014

V navzočnosti alžirskih in francoskih ministrov, alžirskega predsednika vlade Abdelmaleka Sellala in predsednika-generalnega direktorja Renaulta Carlosa Ghosna so danes odprli avtomobilsko tovarno Oued Tlelat v alžirskem Oranu. Renault je prvi avtomobilski proizvajalec v Alžiriji, njegov tržni delež trenutno presega 25 odstotkov, nova tovarna pa bo prispevala k razvoju avtomobilske industrije v Alžiriji.

Predsednik-generalni direktor Skupine Renault je danes slovesno otvoril alžirsko avtomobilsko tovarno, ki stoji v mestu Oued Tlelat v alžirski provinci Oran. Dogodku so prisostvovali alžirski predsednik vlade Abdelmalek Sellal, alžirski minister za industrijo in rudarstvo Abdesselam Bouchouareb, francoski minister za zunanje zadeve in mednarodni razvoj Laurent Fabius in francoski minister za industrijski razvoj in informatiko Emmanuel Macron.

Nova tovarna ima zaenkrat eno proizvodnjo linijo, na kateri bo dosegala proizvodnjo 25.000 vozil letno. V drugi fazi se bo proizvodnja povečala na 75.000 vozil letno, predvideno pa je tudi večje vključevanje dobaviteljev ter postavitev karosernice in lakirnice. Renault Algérie Production (RAP) je v zadnjih mesecih zaposlil približno 350 sodelavcev. Ti so se usposabljali v oranskem izobraževalnem centru za avtomobilsko področje CFPA in pri Renaultovih strokovnjakih, nekateri pa tudi v tovarnah Zveze Renault-Nissan, na primer v Romuniji.

Nova tovarna bo proizvajala novi model Renault Symbol, ki je v Alžiriji priznan zaradi svojega razmerja med kakovostjo, opremo, zanesljivostjo, udobjem in ceno. Novi renault symbol iz Alžirije bo imel višjo raven opreme, med drugim bo to prvo vozilo v državi, opremljeno z navigacijo GPS.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper