Renault bo v Moskvi podvojil proizvodnjo

Sobota, 19 Maj 2007

16. maja 2007 sta Luc-Alexandre Ménard, direktor za stike z javnim sektorjem in vodja regije Evromed (države vzhodne Evrope in Mediterana), ter E. Pantéléev, moskovski vladni minister, podpisala okvirno pogodbo za projekt o povečanju proizvodnih zmogljivosti v tovarni Avtoframos (Moskva).  S tem sporazumom, ki potrjuje 2. februarja 2007 podpisan protokol o namenu, bodo proizvodne zmogljivosti tovarne dosegale do 160.000 vozil na leto. .

Mesto Moskva bo priskrbelo površine, potrebne za povečanje proizvodnih količin, Renault pa bo z naložbo 150 milijonov ameriških dolarjev obnovil zgradbe, industrijsko opremo in naprave.  

Proizvodnja bo stekla čez dve leti z novim modelov, ki bo izdelan na platformi logana. Ključne etape tega projekta v naslednjih 18 mesecih predvidevajo vzpostavitev dokončnega stanja tovarne, ki bo odgovarjala potrebam nove dejavnosti, ter obnovitev proizvodnih stavb in uporabnih površin.

Mesto Moskva bo poleg tega razvilo še območje za dobavitelje na površinah, ki ostajajo v  lasti mesta in ki bodo prilagojene za to dejavnost.

Ob takšnem razvoju proizvodnje v tovarni Avtoframos Renault predvideva zaposlitev še približno 1.000 oseb.

Podpis sporazuma spremlja tudi rast Skupine Renault na zelo obetavnem trgu, kjer je francoski proizvajalec močno povečal svojo prodajo z več kot 28.000 novimi registracijami v prvih štirih mesecih leta (+ 71,1 % glede na rezultate v enakem obdobju leta 2006 ), in to na trgu, ki je sicer upadel za 28,8 %. S 19.604 prodanimi vozili od začetka leta logan ostaja najbolj prodajana tuja limuzina v Rusiji. 

 

Renault Slovenija