Renault dolgoletni partner filmskega festivala v Cannesu

Četrtek, 13 Maj 2010

Renault že 27 let podpira in spremlja razvoj festivala v Cannesu. Renault se letos bolj kot kdaj koli prej povezuje z najbolj mitičnim kinematografskim dogajanjem in na različne načine investira v festival. Za potrebe festivala je Renault posodil 140 vozil, poleg tega pa bo vse dni prisote na plaži Majestic 63, kjer bo uredil razstavni prostor Atelier Renault in ekskluzivno razkril novi Mégane Coupé Cabriolet.

Od 12. do 24. maja 2010 bo približno sto vozil, od tega skoraj sedemdeset vozil Vel Satis in trideset vozil Espace, namenjeno prevozu igralcev in visokih gostov vse do rdeče preproge ob vznožju stopnic.

Novi Mégane Coupé-Cabriolet bo počastil 63. mednarodni filmski festival v Cannesu. 21., 22. in 23. maja si bo široka javnost lahko predpremierno ogledala zadnjo noviteto v izboru vozil novi Mégane. V juliju bo stekla prodaja avtomobila, ki bo tri dni razstavljen pred vhodom na plažo Majestic 63 v Cannesu.

Že drugo leto zapored se Atelier Renault z avenije Champs-Elysées (v Parizu) seli na plažo Majestic 63 v Cannesu. Vsak dan od 10:00 do 18:00 bo v razkošnem ambientu razstavnih prostorov Atelier Renault potekal sprejem različnih osebnosti, na primer strokovnjakov iz medijskega in kinematografskega sveta.

Od 7. do 23. maja bo utrip kanskega filmskega festivala možno občutiti tudi v Parizu v prostorih Atelier Renault na Elizejskih poljanah. Obiskovalci bodo na velikem zaslonu lahko spremljali neposreden prenos otvoritvene in zaključne slovesnosti in se preizkusili v vlogi filmskih zvezdnikov, saj se bodo lahko povzpeli po rdeči preprogi, ki bo prekrivala dvojnik slavnih stopnic, izdelanih prav za to priložnost.

Renault podpira tudi združenje Les Toiles Enchantées, ki ga sponzorira igralec Alain Chabat in posoja vozila za prevoz članov združenja in njihove opreme za predvajanje filmov. Otroci, hospitalizirani v različnih ustanovah v okolici mesta Cannes, bodo s pomočjo predpremiernih projekcij filmov lahko doživeli svoj kanski filmski festival.

Renault, uradni dolgoletni partner festivala v Cannesu, že več kot stoletje vzdržuje tesne stike s sedmo umetnostjo in s pomočjo aktivne politike partnerstva in plasiranja proizvodov prenaša svojo angažiranost tudi na področje kinematografskih in televizijskih produkcij (150 dolgo- in kratko-metražnih filmov v letu 2009).

 

PR Revoz