Renault duster z desnim volanom bo osvajal Indijo

Torek, 21 Junij 2011
Skupina Renault je hkrati z napovedjo, da bodo model Duster prodajali v Indiji, sprejela tudi odločitev, da ga bodo s tem namenom razvili z desno nameščenim volanom. Vsekakor takšnega dusterja ne bodo veseli le v Indiji, ki je poleg Brazilije in Rusije tretji steber Renaultove rasti, pač pa tudi Britanci, ki bodo Dacio dočakali v prihodnjem letu.



Potem ko je te dni prvi indijski kupec prevzel model Fluence, so se pri Renaultu odločili, da tudi dusterja, z nekaterimi spremembami (glede na zahteve trga), ponudijo pod blagovno znamko Renault. Renault vidi v razvijajočem indijskem trgu veliko priložnost za svoje modele, zato bodo do konca leta 2012 tam ponudili pet svojih vozil – prvi je bil Fluence, sledil bo Koleos, temu Duster, nato pa še dva modela.  Temu primerno Renault v Indiji razvija prodajno-servisno mrežo. Trenutno ta obsega 14 predstavništev, do konca leta jih bo 40, v prihodnjem letu pa jih bo sledilo še 60. S tem bodo pokrili 55 mest in okvirno 90 % indijskega prebivalstva. Vozila bodo imela 4-letno garancijo, eno leto garancije na popravila in 24-urno asistenco.

Indija je eden najbolj pomembnih bodočih avtomobilskih trgov, z 20-odstotno letno rastjo. V letu 2005 so tam prodali 1,2 milijona vozil, letos naj bi jih preko 3 milijone. Do leta 2015 naj bi Indija postala četrti največji globalni trg. 57 % kupcev avtomobilov je mlajših od 35 let.