Renault in Bolore sklenila partnerstvo za promocijo električnih vozil

Nedelja, 14 September 2014

Francoski skupini Renault in Bolloré sta se povezali, da bi s skupnim znanjem na področju električnih vozil še pospešili svojo zavezanost električni mobilnosti. Leto dni po podpisu pogodbe o nameri so tokrat sklenili tri sporazume na področju električnih vozil.

Renaultova tovarna v Dieppu, kjer proizvajajo clia RS in bodo proizvajali športnik Alpine, bo od druge polovice prihodnjega leta sestavljala tudi električni avto Bollore, ki ga sedaj proizvajajo v Italiji.

Renault in Bollore bosta ustanovila skupno podjetje, ki bo prodajalo celotne rešitve za souporabo električnih avtomobilov (car sharing), kar naj bi bila potencialna rešitev za zmanjšanje onesnaženosti in zastojev v mestih. Renault bo imel v novem podjetju 30-odstotni delež, Bollore pa 70. Kot del dogovora bodo lahko že od druge polovice letošnjega leta uporabniki storitve souporabe avtomobila Bollore Bluecar, v krajih Lyon in Bordeaux, izbirali tudi Renaultov model Twizy, ki dopolnjuje ponudbo.

Renault naj bi za Skupino Bollore pripravil študijo potencialne izvedbe oblikovanja, razvoja in proizvodnje manjšega avtomobila s tremi sedeži. Avtomobil, ki ga bi za Bollore pripravil renault naj bi bil odgovor na širitev storitev souporabe avtomobilov v mestih, hkrati pa tudi naprodaj strankam, podjetjem in javnim ustanovam.
 

Aleksander Praper