Renault in legendarni Alain Prost podaljšala sodelovanje

Petek, 22 Marec 2013

Skupina Renault in 4-kratni svetovni prvak Formule 1, Alain Prost, sta objavila nadaljevanje sodelovanja tudi v tem letu. Legendarni Alain Prost je Renaultov ambasador od leta 2012, v tem letu pa bo, poleg promocijskih vlog, zasedel še intenzivnejšo svetovalno vlogo v izvršnem odboru moštva Renault Sport F1. Alain Prost bo v letu 2013 obiskal nekaj dirk Formule 1, poleg tega pa še nekaj dogodkov izven uradnega F1 koledarja – vključno z World Series by Renault.

Prost in Renault imata dolgo skupno zgodovino. Alain Prost je na začetku svoje kariere, med leti 1981 in 1983 dirkal za ekipo Renault Elf, leta 1983 je le za dve točki zgrešil naslov svetovnega prvaka. Sodelovanje je obnovil v letu 1993, v moštvu Williams. Tisto leto je osvojil svoj zadnji, četrti naslov svetovnega prvaka Formule 1.

Predsednik Renault Sport F1, Jean-Michel Jalinier, je komentiral, da bodo Prostove izkušnje in inteligenca zelo dobrodošle pri pripravi na tehnične predpise, ki bodo stopili v veljavo leta 2014. Prost je na to dodal, dag a veseli, da Renault ohranja svoje smernice in dosega uspehe, del katerih je bil tudi sam. V sodelovanju vidi velik potencial, ki se bo izkazal že pri razvoju novega V6 motorja za sezono 2014.


Aleksander Praper