Renault in Opel naznanila lokacijo proizvodnje novega vivara in traffica

Sobota, 26 Marec 2011
Opel / Vauxhall in Renault so te dni oznanili kraje, kjer bodo izdelovali naslednji rod uspešnih dostavnih modelov Vivaro oziroma Trafic. Serijska izdelava bo predvidoma stekla v letu 2013.



Izdelava v tovarni Luton (Velika Britanija)
Pri Opel / Vauxhall potrjujejo, da bodo prihodnji rod modela Vivaro izdelovali v tovarni Luton v Veliki Britaniji. Tovarna v Lutonu bo torej še naprej imela pomembno vlogo v sistemu tovarn znamk Opel in Vauxhall.

Izdelava v tovarni Sandouville (Francija)
Renault bo v svoji tovarni Sandouville izdeloval naslednji rod modela Trafic in tudi različico H2 (povišana) prihodnjega modela Opel Vivaro. Kot je bilo že napovedano, bo proizvodnja tega novega dostavnika v tovarni Sandouville, ko bodo na trgu vse njegove različice, znašala 100.000 vozil letno.

Dolgoročno sodelovanje
Včerajšnja oznanitev sledi skupnemu sporočilu, ki sta ga Opel / Vauxhall in Renault objavila septembra 2010, ob sklenitvi sporazuma o nadaljevanju njihovega plodnega sodelovanja v segmentu lahkih gospodarskih vozil. To sodelovanje se je začelo leta 1996, ko so najavili prvi rod skupnega programa modelov Opel / Vauxhall Movano in Renault Master. Odtlej se je to sodelovanje razširilo na dostavnika Vivaro / Trafic in se nadaljuje z drugim rodom modelov Movano / Master. Slednja sta bila predstavljena in uspešno uvedena na trg leta 2010 s širšo paleto izvedenk, tudi s pogonom na zadnji kolesi in številnimi tovarniškimi posebnimi predelavami oziroma nadgradnjami.

Proizvodnja sedanjih modelov Vivaro in Trafic je stekla leta 2001, do konca leta 2010 pa so Renault in Opel / Vauxhall skupaj izdelali več kot 1,25 milijona primerkov. Čeprav sta ta dva modela plod skupnega razvoja in izdelave v tovarnah Zveze Renault-Nissan in znamk Opel / Vauxhall, ju partnerji tržijo ločeno preko pooblaščenih prodajno-servisnih mrež vsake izmed znamk.

O LGV Renault
Renault je že 13 zaporednih let vodilna znamka lahkih gospodarskih vozil v Evropi, ki je v letu 2010 svoj tržni delež v tem segmentu povečala na 15,9 odstotka (leta 2009 14,8 %). Tolikšno rast velja pripisati predvsem začetku prodaje treh novih modelov (Novi Master, Novi Trafic in Kangoo Express Maxi). V letu 2010 je Trafic s 16,4-odstotnim tržnim deležem dosegel najboljše prodajne številke od svojega prihoda na trg. Renault ima ponudbo lahkih gospodarskih vozil s prostorninami tovornega prostora od 2 do 22 m3 in tako lahko ustreže vsem raznolikim potrebam poslovnih uporabnikov.

O GM / Opel
Opel je eno največjih avtomobilskih podjetij v Evropi, ki je bilo ustanovljeno leta 1862 v mestu Rüsselsheim v Nemčiji. Opel in njegova sestrska znamka v Veliki Britaniji Vauxhall svoja vozila prodajata v več kot 40 državah. Podjetje ima enajst tovarn vozil, pogonskih sklopov in sestavnih delov ter tri razvojne centre v šestih državah, skupaj pa zaposluje okrog 40.000 ljudi (podatki za december 2010). V letu 2010 je Opel v Evropi prodal več kot 1,1 milijona osebnih avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil in dosegel 6,2-odstoten tržni delež. S pričetkom prodaje električnega modela Ampera do konca leta 2011 bo Opel na evropskem avtomobilskem trgu ustvaril nov segment in podčrtal svojo vlogo inovatorja na področju naprednih rešitev mobilnosti.